Politic

Neagu și Avrămescu în consens: nemulțumiri pe tema DJ 203K

După luni bune în care a păstrat tăcerea pe tema reabilitării drumului județean 203 K, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a decis să ia atitudine, mai ales că, după ce au aflat, acum nicio lună, că respectiva lucrare nu este nici pe departe gata, și liberalii l-au luat la rost. Mai mult chiar, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, a înaintat o adresă Ministerului Dezvoltării, în care cerea lămuriri asupra situației actuale a DJ 203K. Și senatorul liberal Vlad Pufu a taxat conducerea Consiliului Județean pentru decizia de a atribui lucrările de pe ambele tronsoane ale drumului aceleiași firme, în condițiile în care constructorul nu avansa conform graficului.

Așa că Petre Emanoil Neagu și Gabriel Avrămescu s-au angajat într-o discuție, în cadrul unei emisiuni la Campus TV, iar cei doi au avut ocazia să își expună părerile în direct. Liderul liberalilor a admis că are o comunicare destul de bună cu președintele Consiliului Județean, departe de registrul în care se desfășoară discuțiile cu primarul Constantin Toma. Prins în hora consensului cu liderul liberal, președintele Neagu a recunoscut că lucrurile nu au mers deloc conform planurilor pe DJ 203K, iar constructorul a început să găsească diverse scuze pentru faptul că nu a reușit să ducă la bun sfârșit lucrările, cel mai recent motiv invocat fiind pandemia, care a venit cu mai multe impedimente.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu

„Eu spun lucrurile de fiecare dată direct. Eu am fost ușor nemulțumit de anumite declarații, dar astea sunt declarații, asta nu înseamnă că facem un război din povestea asta, unde anumite lucruri nu au fost conforme cu povestea asta. Pe un singur lucru, referitor la 203K, și eu am aceeași poveste. Nu sunt mulțumit de cei care fac aceste lucrări, mă refer la constructor, dar a trebuit să găsim soluții să ducem proiectul mai departe. Repet, este un proiect pe fonduri europene. Au avut și o scuză, unde n-am putut să ieșim. Dumneavoastră sunteți parlamentar și știți foarte bine, a fost pandemia, s-au legat de poveștile alea și a trebuit să prelungim”, a transmis Neagu, la Campus TV.

Președintele Consiliului Județean dă asigurări, însă, că nu va face recepția lucrărilor dacă acestea nu sunt conforme cu proiectul. Presiunea de a respecta rigorile contractului vine și din finanțarea europeană, care poate atrage după sine consecințe grave, dacă se constată nerespectarea prevederilor întocmai. Neagu a mai spus că înțelege disconfortul creat, dar le-a promis buzoienilor că lucrările se vor termina anul viitor, termenul expus de Ministerul Dezvoltării fiind luna februarie 2023.

„Eu vă spun așa, nu voi semna niciodată, chiar dacă mai durează o lună, două, trei, patru, cinci, nu voi semna recepția lucrărilor până lucrurile nu vor fi conforme cu proiectul și cu ce trebuie să facă acolo. Este un proiect pe fonduri europene și nu voi risca niciodată să fac anumite lucruri pe care nu pot să le fac. Ce vă pot spune eu garanta este că anul viitor cele două proiecte vor fi finalizate conform proiectului. Aici, toată lumea are dreptate. Îmi cer scuze cetățenilor pentru disconfortul care le-a fost creat, dar important este că se va termina cu happy-end”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker