Administrație

Neagu promite asfaltarea unor drumuri județene importante

Președintele Consiliului Județean (CJ), Petre Emanoil Neagu, este convins că mai multe drumuri județene de mare interes vor arăta în curând așa cum trebuie, după zeci de ani în  care s-au aflat într-o stare groaznică, iar unele nici măcar n-au văzut asfaltul vreodată. Drumurile duc către comune mari din județ, cu o populație de câteva mii de locuitori, dar și cu numeroase obiective turistice, greu de vizitat de către turiști din cauza infrastructurii precare.

Neagu spune că în acest moment se caută firmă pentru asfaltarea porțiunii Vintilă Vodă – Plaiu Nucului, aferentă DJ 203K, licitația fiind urcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar proiectul are finanțare europeană. „Mai avem ridicate în SEAP continuarea drumului 203K, de la Vintilă Vodă până la Plaiu Nucului, deja proiectul a fost realizat. Este un lucru important. Imediat după terminarea licitației se va începe să se lucreze efectiv. Acela este un proiect pe fonduri europene. Nu am de unde să știu (când se va termina licitația, n.r.), va dura câteva luni, probabil”, a transmis președintele CJ, potrivit Campus TV.

 Lucrări pe alte două drumuri 

Tot în lucru sunt alte două drumuri județene, cel care face legătura între comunele Vintilă Vodă și Bisoca (DJ 204C) și cel dintre Cozieni și Brăești (DJ 203L). Nu este prima oară când se discută despre asfaltarea acestor două drumuri, de-a lungul anilor fiind făcute mai multe planuri de modernizare a arterelor, care au rămas, însă, doar pe hârtie. Locuitorii comunelor din aceste zone și-au exprimat, în numeroase rânduri, revolta și dezamăgirea față de lipsa de interes a autorității județene, prin publicarea mai multor videoclipuri în care se vede starea jalnică a infrastructurii. De data aceasta, însă, președintele Neagu dă asigurări că planurile vor fi duse până la capăt, iar întârzierile au fost cauzate de dificultățile întâlnite în teren.

„Avem în lucru două drumuri mari județene: unul care face legătura Vintilă Vodă – comuna Bisoca, iar celălalt se continuă din comuna Cozieni până în comuna Brăești. Au fost lucrări ample. Îmi cer scuze cetățenilor, pentru că oamenii trebuie să fie bine informați. Eu îmi asum anumite lucruri pentru că, de regulă, în momentul în care nu ești un om asumat, nu poți să realizezi lucruri. A fost destul de dificil să puteam să realizăm aceste drumuri din mai multe puncte de vedere. În momentul acesta ne apropiem de final, să știți că anul acesta și acel drum (DJ 203L, n.r.) va fi realizat, s-au făcut poduri, consolidări etc.”, a mai declarat Neagu.

 Drumul către Vulcanii Noroioși, în faza de licitație

Și proiectul de modernizare a drumului de acces spre obiectivul turistic Vulcanii Noroioși a intrat în faza de licitație. În cazul în care nu vor exista contestații, conducerea Consiliului Județean Buzău speră ca lucrările de modernizare a acestui drum să demareze cât mai curând posibil. Proiectul este unul dintre cele mai scumpe din istoria județului, zona fiind una cu alunecări de teren pe mai multe porțiuni. În total, va costa circa 288 milioane de lei, sumă ce va fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o contribuție a Consiliului Județean Buzău de 147 milioane lei.

Autoritățile vor pune accent pe partea de consolidare, așa încât investiția să nu fi fost în zadar și să reziste ani buni de aici înainte. „Începând din zona DN 10 (…) sunt niște terenuri mișcătoare, sunt alunecări foarte multe de teren. Vom face niște consolidări, altfel se va întâmpla cum s-a întâmplat (la Măgura, n.r.) și acum (…) Eu mi-aduc aminte foarte bine, eram tot la Consiliul Județean, nu eram în această calitate de președinte, aveam altă funcție la momentul respectiv, s-a turnat asfalt și chiar s-a făcut cu responsabilitate în zone spre Vulcanii Noroioși și după trei ani de zile iarăși a plecat terenul. În primul rând, dacă vrem să facem lucrări care să țină cel puțin 10-20 de ani, sunt lucrări migăloase, costisitoare de bani și de timp, și înseamnă consolidări, apărări de maluri”, spunea Petre Emanoil Neagu, în urmă cu câteva luni.

˝

Un comentariu

  1. Cât despre DJ 102 F, Neagu nu scoate nicio vorbă, cu toate că la fel a promis că-l va asfalta și va da speranță locuitorilor Văii Sărățelului, nu-i nicio noutate la acest individ și la cei ce-l susțin să promită, dar vine 2024 și orice vot va conta, el/ei să nu mai conteze pe noi.
    P.S.1.N-am înțeles de ce a decopertat asfaltul din Cănești, bun sau prost era totuși asfalt, iar de 3 luni localitatea este în praf la propriu.
    P.S.2.Îl invităm pe individ să vină și să facă neveta cu mașina personală de la Chiliile la Buzău, zilnic, timp de doar o săptămână, să vedem ce mai zice despre starea drumurilor județene din județul pe care de peste 10 ani il distruge sistematic.

Articole similare