Politic

Neagu: „Ori consilierii liberali nu știu ce votează, ori domnul Avrămescu nu mai controlează organizația”

Subiectul investițiilor autorităților județene în proiecte din Republica Moldova naște, din nou, discuții. Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, este printre cei mai vocali critici ai acestor investiții, cărora le pune la îndoială atât necesitatea, cât și impactul asupra Buzăului.

Discuțiile recente s-au iscat după ce Consiliul Județean a aprobat un proiect ce prevede investiții de 320.000 euro în reabilitarea mai multor obiective din Chișinău și din raionul Soroca, din Moldova. Invitat la Campus TV, Gabriel Avrămescu a semnalat relația ciudată pe care o au reprezentanții județului Buzău cu cei de la Chișinău, iar motivația înfrățirii dintre cele două administrații nu a fost suficientă încât să îl convingă pe deputatul buzoian de faptul că investițiile sunt motivate doar de acordurile existente.

„Este evident faptul că, în momentul de față, PSD nu are nevoie de nimeni ca să creeze majorități, nici în Consiliul Județean, nici în Consiliul Local. Este evident că e o relație acolo ciudată, din punctul meu de vedere, cu domnul Ceban, cu primarul municipiului Chișinău. Este evident că degeaba vorbim noi despre această alocare de fonduri, inclusiv către acea mitropolie sau biserică din Chișinău, care s-a dovedit că îi este subordonată lui Kiril la Moscova (…) Văd că de fiecare dată există aceste vizite la Chișinău, deși Buzăul face parte din Uniunea Europeană. Nu ar trebui să ne ducem un pic spre Bruxelles dacă vrem să dezvoltăm orașul sau județul ăsta?”, a spus deputatul Avrămescu.

Președintele Neagu, răspunsuri ironice la afirmațiile președintelui PNL Buzău

Printre telespectatorii emisiunii de la Campus TV se pare că a fost și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a organizat vineri o conferință de presă pentru a-i răspunde deputatului liberal. Vizibil deranjat de afirmațiile președintelui PNL Buzău, șeful CJ și-a căutat cu grijă cuvintele și cu multe pauze în vorbire, însă ironia nu a lipsit din răspunsurile sale.

Sătul de acuzații, președintele Neagu a declarat că afirmațiile deputatului liberal pun în pericol colaborarea dintre partide de la nivel local, iar dacă lucrurile vor continua în aceeași direcție, situația se va tranșa categoric. „Am văzut în ultima vreme că sunt tot felul de… oameni, unii chiar cred că sunt oameni politici sau politicieni, care, bineînțeles, vin să transmită anumite mesaje pentru cetățeni. Ce i-aș ruga eu – în speță, pe domnul președinte al Partidului Național Liberal, organizația județeană Buzău, domnul Avrămescu -, să țină cont de un lucru: dacă crede că mai este într-o alianță la nivel local cu Partidul Social Democrat (…) cred că dacă continuă așa se înșală amarnic (…) Domnul Avrămescu cred că se situează în afara alianței”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Șeful CJ a ținut să menționeze, ca de fiecare dată, că nu are nimic personal cu președintele PNL Buzău, dar i-a amintit acestuia că atunci când s-au votat proiectele referitoare la Republica Moldova, în sală erau prezenți și consilieri județeni liberali, care au aprobat investițiile în cauză. În această situație, Petre Emanoil Neagu, a înaintat două ipoteze: „Ori ăștia nu știu ce votează, ori domnul Avrămescu nu mai are control vizavi de ce se întâmplă în organizația domniei sale”: „Nu am nimic cu domnia sa personal, ba din contră, dar l-aș ruga doar atât: ori nu înțelege mecanismul – și asta nu ar fi corect din partea domniei lui -, ori se întâmplă ceva la Partidul Național Liberal. Eu îmi aduc aminte că un proiect care se referea la alocarea de fonduri pentru Basarabia a fost votat și de Partidul Național Liberal. Ori ăștia nu știu ce votează, ori domnul Avrămescu nu mai are control vizavi de ce se întâmplă în organizația domniei sale. E o părere”, a mai declarat Neagu.

Președintele Consiliului Județean a pus accent pe faptul că nu îl interesează apartenența politică a oficialilor din Republica Moldova cu care colaborează, pentru că „noi nu mergem acolo să facem politică, să fie foarte clar”, ci sunt investiții ce derivă strict din acordurile de înfrățire.

Neagu și-a propus să meargă în UAT „galbene” și să noteze problemele

Președintele PNL Buzău a dat de înțeles, în cadrul emisiunii la care a fost invitat, că șeful Consiliului Județean ia de la „gura” primăriilor buzoiene ca să dea autorităților moldovene, afirmație ce l-a indignat peste măsură pe Neagu. Acesta a declarat că de-a lungul timpului, Gabriel Avrămescu a ocupat funcții-cheie, care i-ar fi permis să rezolve anumite probleme cu care se confruntă primarii din județ.

Neagu a mai adăugat că liderul liberalilor buzoieni nu trebuie să intre în campanie electorală „pe jumătăți de adevăr”, după cum s-a exprimat acesta. Înțepăturile la adresa deputatului Avrămescu au continuat cu promisiunea președintelui Neagu că va face vizite în comunele controlate de primari liberali, pentru a-și nota problemele acestora și a-i trimite o listă completă șefului PNL Buzău.

„Am văzut că sunt probleme în teritoriu și chiar îi mulțumesc domnului Avrămescu că a semnalat acest lucru. O să încep să fac vizite în fiecare săptămână și o să vedeți că mă țin de cuvânt, cel puțin de două-trei ori pe săptămână merg în teritoriu, să vadă lumea și, în speță, cine vrea să vadă acest lucru, să nu creadă că vreau să vizitez fiefurile Partidului Social Democrat, o să încep să vizitez toate comunitățile unde sunt primari ai Partidului Național Liberal. Să văd ce probleme au, să le contabilizăm și îi promit domnului Avrămescu că fac o listă și i-o trimit cu celeritate”, a adăugat Neagu.

Un comentariu

  1. Interesante promisiuni! În comuna Chiliile nu ați fost de când ați fost ,,făcut” cetățean de onoare al comunei! Chiar vă rog să veniți, dacă știți unde este localitatea, ca să vedeți starea drumului județean 102 F pe care îl păstoriți! Pardon, pe care ați promis public acum 3 ani că îl faceți (din nou).

Articole similare