Sport

N-a fost loc de surpriză

HC dispune de Vaslui și e în cărți pentru cupele europene

Este, fără doar și poate,  cel mai bun sezon al celor de la HC, echipa din Buzău având un parcurs peste așteptări. Jocul constant bun, pe ambele faze, face ca „upii” să devină, în ciuda discursului moderat al conducătorilor, o candidată validă la cupele europene.

Sâmbătă seară s-a confirmat încă o dată că echipele care pot emite pretenții la punct sau puncte în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” se pot număra pe degete. Vasluiul lui Ovidiu Mihăilă, deși făcuse o partidă excelentă cu Dinamo, n-a putut emite pretenții la un rezultat pozitiv. HC a condus pe toată durata meciului, distanțându-se rapid pe tabelă, scutindu-i astfel pe cei 200-250 de spectatori de emoțiile unei partide pe muchie de cuțit. A fost 18-13 la pauză, în ciuda eforturilor oaspeților de a echilibra ostilitățile.

La reluare, Buzăul a fost în control total, Malasinskas dictând magistral ritmul jocului, lituanianul fiind, de altfel, cel mai bun om al partidei. Gazdele au avut 8 goluri avantaj la un moment dat, dar au scăzut tempo-ul pe final, permițându-le celor de la Vaslui să se apropie la șase lungimi. Tabela s-a închis la 36-30, rezultat care consemnează cea de-a patra victorie consecutivă a buzoienilor, după o evoluție care a smuls în câteva rânduri aplauzele tuturor celor din sală.

Cu 10 goluri și 6 assisturi, Malasinskas a fost desemnat omul meciului, remarcați fiind, de asemenea, Ionuț Broască (8 goluri) și Ivan Mosic (7 goluri). Dincolo de reușitele personale, jocul colectiv al Buzăului s-a ridicat la nivelul unei echipe care poate, într-o zi bună, să se bată cu orice forță a Ligii Zimbrilor.

Pentru Buzău, urmează două examene importante, cu CSM Constanța în deplasare, pe 2 decembrie, și CSM București, pe 9 decembrie. Meciul cu echipa capitolină va fi și ultimul din calendarul lui 2023.

Din păcate, asistența a fost redusă, în ciuda faptului că meciul s-a jucat sâmbătă după-amiază, reper temporal care ar fi permis oricui să ajungă la sală. Lucru remarcat, de altfel, și de Gabriel Armanu, la interviurile de după partidă. Antrenorul Buzăului nu a ascuns că speră ca la finele sezonului, după ce se va fi tras linia, HC să fie între primele patru: „Îmi doresc s-ajungem cât mai sus. Important este s-o facem corect și să construim. Se văd deja roadele muncii noastre. Eu, personal, îmi doresc un loc de cupă europeană, recunosc”.

În clasament, HC este pe 5, cu 22 de puncte, la numai trei de cea de-a patra clasată, CSM București, care a pierdut, oarecum surprinzător, 18-19, cu Poli Timișoara.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker