Sport

N-a fost loc de surpriză. Dinamo bate la Buzău, 35 la 27

Goliatul Dinamo mătură tot ce-i stă în cale, cel puțin la nivel național. Dacă în alte sezoane se mai găsea vreo echipă care să scoată iepurele din joben împotriva bucureștenilor, anul acesta este foarte posibil să avem parte de o campioană cu palmares perfect.

Nici echipa buzoiană nu a avut resursele de a  ține piept alb-roșiilor. HC a început bine și conducea în minutul 9 cu patru goluri, după ce Mitic înscria pe un contraatac. A fost momentul în care stranierii clubului din București au ieșit la rampă, Kasparek, Akimenko, Bokhan și același Akimenko marcând de patru ori consecutiv, suită care aducea egalitatea pe tabelă. Buzoienii au ținut aproape până spre finalul primei părți, dar în minutul 28 oaspeții se desprindeau la un +4 (11-15), moment în care aproape că nu mai era nimic de făcut. A fost și scorul cu care s-a încheiat repriza întâi.

În actul secund, HC  a deținut din nou rolul secundar, permițând campioanei să-și facă jocul. Au existat, totuși, și câteva momente de sclipire ale handbaliștilor buzoieni, aplaudate inclusiv de fetele de la națională, prezente la meci. Diferența de valoare dintre cele două loturi s-a făcut, însă, simțită mai ales în ultimele minute, atunci când Dinamo s-a desprins la 10 lungimi (25-35). Pe final, HC a mai înscris de două ori, iar după căderea cortinei tabela consemna un 35-27, mai mult decât onorabil, în opinia unora dintre spectatori.

De la Buzău, Malasinkas a fost principala gură de foc, cu cinci goluri și alte cinci assisturi. Lituanianul s-a remarcat și în ceea ce privește statistica negativă, cu patru „turnoveruri”.  Nici poarta nu i-a ajutat pe „lupi”, goalkeeperii buzoienilor reușind împreună doar cinci parade, insuficient pentru a opri cel mai prolific atac din campionatul intern.

După înfrângerea de joi seară, HC  a coborât până pe 7, la doar un punct distanță de a opta clasată, Știința Bacău. Principalul obiectiv rămâne calificarea în final-four-ul Cupei, iar meciul decisiv se va juca marți, contra celor de la CSM București. Până la confruntarea cu CSM, băieții lui Gabriel Armanu vor mai disputa o partidă de campionat, în deplasare la Sighișoara. Meciul este programat pentru sâmbătă, de la ora 17.30.

Articole similare