Actualitate

Cadre medicale buzoiene, în exercițiul național coordonat de Jandarmerie

Șefa secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean Buzău, dr. Mădălina-Nicoleta Diaconică-Popescu, medic specialist medicină de urgență, a luat parte la exercițiul național SAREX 2024, desfășurat sub coordonarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, în zilele de 9 respectiv 10 aprilie, la Sărata Monteoru. Exerciţiul s-a desfășurat sub coordonarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, fiind implicate echipaje de Jandarmerie din mai multe județe, cu sprijinul în teren al specialiştilor din cadrul Centrului montan Sinaia. De asemenea, au luat parte la exercițiu numeroase echipaje ISU Buzău, ale Poliției, ale Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI și UPU-SMURD Buzău. Nu au lipsit nici echipaje ale Crucii Roșii Române, Filiala Buzău. Alături de medicul UPU-SMURD Buzău s-au mai aflat  asistentele din cadrul secției Mariana Nica, Cristina Ezech și Maria Popa.

Această participare este apreciată de dr. Mădălina-Nicoleta Diaconică-Popescu drept utilă, pentru că oferă posibilitatea unei reacții pormpte în situațiile în care apar multe victime. „Am participat la acest amplu exercițiu de forțe în care au fost antrenate mai multe structuri militare,din Buzău dar și din alte județe. Aceste activități sunt extrem de utile și ne oferă posibilitatea de a ne pregăti și de a reacționa prompt în fața unor posibile evenimente cu multe victime. Doresc să mulțumesc Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău pentru invitație”, a declarat dr. Mădălina-Nicoleta Diaconică-Popescu.

Unul dintre exercițiile la care au participat cadrele medicale a urmărit un scenariu care a făcut referire la un atentat terorist în care vizat a fost ambasadorul unei țări europene. Potrivit scenariului, atentatul a avut loc chiar în timpul unui festival, la care erau prezente mii de persoane. Un alt scenariu a viziat simularea unui cutremur de mare intensitate. Câteva persoane au fost rănite în zona scenei, așa că a fost nevoie de intervenția salvatorilor de la UPU-SMURD și ISU Buzău.

Scopul acestui exercițiu este de verifica modul de acţiune al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, cât şi din cadrul societăţii civile la un posibil eveniment major, soldat cu victime multiple.

Articole similare