miercuri, 08 iulie 2020

N-ai școală, nu mai poți să obții permis de conducere, de la 1 iulie

Codul Rutier se modifică de la data de 1 iulie, când tinerii fără școală nu vor mai putea obține permisul de conducere. O altă prevedere legală din Codul Rutier îi vizează pe șoferii trecuți de o anumită vârstă, care au diferite afecțiuni medicale.

Codul Rutier 2020 va schimba regulile pentru viitorii candidați care vor să se înscrie la şcoala de șoferi. Toți cei care vor să obțină permisul de conducere, începând cu luna iulie 2020, trebuie să facă dovada absolvenței a 10 clase.

Autoritățile speră ca astfel să scape de analfabeţi în trafic, lucru întâlnit de multe ori de polițiști. Sunt nenumărate cazurile de șoferi care nu știau nici măcar să se semneze, dar care aveau permise de conducere.

Vizați de modificări sunt și șoferii trecuți de prima tinerețe. Conducătorii auto în vârstă care au probleme de sănătate și care pot provoca accidente rutiere sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Prin aceste controale medicii vor fi obligați, dacă constată probleme grave de sănătate ale acestora, să emită sau nu avizul de atestare a capacităților de conducere ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!