Cultură

Muzeul Județean, ofertă pentru 2023

Muzeul Județean Buzău lansează oferta culturală, educativă și științifică pentru anul 2023, de Ziua Națională a Culturii Naționale. Evenimentul va avea loc  duminică, 15 ianuarie, la sediul instituției, începând cu ora 10.00.

Din programul anunțat de Muzeu vor face parte lansări de carte științifică: „Mousaios”, nr. XXV/2022; „Analele Buzăului”, nr. XIV/2022; „Catalog de Restaurare. Patrimoniul cultural a doua viață”, nr. III/2021-2022, care va avea loc de la ora 10.30.

La ora 11.00 se va face o prezentare de carte științifică, din biblioteca Mousaios, premiată în anul 2022. Invitații acestei activități vor fi:  dr. Mihai Constantinescu,  de la Institutul de Antropologie Francisc Reiner București, care va prezenta „Începuturile culturii Monteoru. Așezarea de la Năeni Zănoaga. Cetatea 2”, care a obținut  premiul „Vasile Pârvan” al Academiei Române, și dr. Daniel Garvăn, de la Muzeul Județean Buzău, care prezintă cartea „Valea Călmățuiului în Neo-Eneolitic” ce a obținut premiul „Ion Spiru” al Muzeului Județean Teleorman.

Pentru ora 11.30 este pregătit vernisajul expoziției temporare „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”. Detalii AICI.

Accesul este gratuit, în ziua evenimentului, la toate sediile Muzeului Județean Buzău.

Articole similare