Economic

Care dintre noile modele de smartphone vi se potrivește?

Apple iPhone 14 Pro și 14 Pro Max sunt cele mai noi iPhone-uri de pe piață. Iată care sunt cele mai notabile diferențe pentru a vă ajuta să luați decizia de cumpărare corectă.

Anul trecut, Apple a dezvăluit următoarea generație de iPhone-uri, Apple Watch-uri și AirPods. Pentru mulți, capul de afiș a fost dezvăluirea iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, ambele fiind smartphone-urile de vârf ale Apple – cu camere noi și îmbunătățite și funcții de siguranță ieșite în evidență.

Dacă ați pus ochii pe noul model Pro, dar sunteți indecis între iPhone 14 Pro obișnuit și iPhone 14 Pro Max, am enumerat mai jos principalele motive pentru a cumpăra unul în locul celuilalt.

Timp de ani de zile, Apple a fost singura care a rezistat într-o mare de telefoane cu ecran complet, cu decupaje perforate care adăpostesc camere selfie. Dreptunghiul negru care a stat în partea de sus a flagship-urilor sale de la iPhone X încoace a atras unele critici, dar mai ales ambivalență. Apple a păstrat-o în preajmă, în mare parte pentru că Face ID necesită camere sofisticate care nu pot fi reduse cu ușurință. Între timp, telefoanele Android fie au folosit decupaje perforate, fie au trecut la camere sub ecran, ajutate de adoptarea scanerelor de amprente în ecran.

Cu iPhone 14 Pro, Apple lasă în urmă crestătura și folosește în schimb un decupaj în formă de pastilă pentru a găzdui camerele sale frontale. Dar nu se limitează la a schimba hardware-ul și a renunța la el. Compania folosește, de asemenea, software și animații pentru a face ca decupajul să pară mai util și mai bine integrat în interfață decât pe telefoanele Android. În stilul Apple, compania dă un nume elegant acestei funcții: Dynamic Island. Lasă Apple să întârzie la petrecere, să facă lucrurile un pic diferit și să pună un branding grandios pe ea.

Ar trebui să alegeți iPhone 14 Pro dacă…

1. Preferați un telefon de dimensiuni normale

Pentru mulți, iPhone-urile de dimensiuni Pro Max sunt pur și simplu prea voluminoase pentru a fi folosite. Poate că este vorba de marginile aplatizate care se înfig în palmă, de decupajul de cameră foto nerușinat de mare din spate sau de bateria solidă ascunsă în interior, dar cel mai mare iPhone cu ecranul său de 6,7 inchi nu este nicidecum de mărime unică. În schimb, cadrul de 6,1 inchi al iPhone 14 Pro ar trebui să ofere o experiență de mână mai ușor de gestionat.

Chiar și cu dimensiunile sale mai mici, iPhone 14 Pro poartă același sistem de cameră, iOS 16, caracteristici de siguranță și suport pe termen lung ca și iPhone 14 Pro Max.

2. Operatorul vă oferă promoții mai bune pentru Pro-ul mai mic

Dacă vă jucați bine cărțile, puteți obține, din punct de vedere tehnic, un iPhone 14 Pro gratuit prin intermediul promoțiilor operatorului. Nu același lucru se poate spune despre varianta mai mare Max, pe care, la cel mai mic preț, o puteți obține pentru aproximativ 15% mai mult după schimburi și planuri de plată eligibile.

Ar trebui să alegeți iPhone 14 Pro Max dacă…

1. Preferați un telefon mai mare

Pasionații de divertisment vor fi înnebuniți după ecranul mai mare, de 6,7 inci, al iPhone 14 Pro Max. Acesta oferă o experiență mai captivantă de vizionare video și de navigare în general decât iPhone 14 Pro standard sau un iPhone 13 mini, iar suprafața mai mare a ecranului face ca noua Dynamic Island să pară mai puțin intruzivă (atunci când nu o folosiți).

Pentru toate modurile noi ale camerei foto pe care Apple le-a prezentat în timpul evenimentului Far Out, vizorul mai mare ar trebui să vă servească mai bine pentru încadrarea și compunerea fotografiilor și videoclipurilor.

2. Doriți o baterie cu durată de viață mai lungă

După cum era de așteptat, atât iPhone 14 Pro standard cât și iPhone 14 Pro Max sunt telefoane excelente care pot aborda orice task aveți nevoie. Noul chip A16 Bionic de la Apple se poate descurca cu selfie-uri în timp ce ascultați muzică în fundal și derulați un timer, navigație pe Maps și multe altele. Telefonul se va încălzi, însă nu foarte mult, ceea ce nu putem spune despre predecesorul său, iPhone 12.

În mod firesc, bateria iPhone 14 Pro Max va rezista mult mai mult decât cea a variantei mai mici. Apple spune că Max poate suporta până la 29 de ore de redare video (față de 23 de ore pentru 14 Pro) și ne așteptăm ca cifrele din testele din lumea reală să fie la fel de promițătoare.

Din exterior, iPhone 14 Pro și Pro Max nu arată dramatic de diferit față de predecesorii lor, în afară de Dynamic Island. Dar, datorită afișajului Always On Display și a funcțiilor de pregătire pentru situații de criză, cum ar fi detectarea accidentelor și Emergency SOS, iPhone 14 Pro se simt potențial mai utile în situații neprevăzute. Sigur, actualizările pentru camera foto se simt mai puțin semnificative decât mă așteptam. Dar oricine face upgrade de la un telefon mai vechi va aprecia ceea ce Apple are de oferit.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker