Administrație

Municipiul Râmnicu Sărat, premiat de Federaţia Naţională a GAL-urilor Urbane

Primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, împreună cu echipa managerială a Grupului de Acțiune Locală „Sus Râmnciul”, au fost invitaţi, săptămâna trecută, la întâlnirea anuală a Federației Naționale a GAL-urilor Urbane. Evenimentul a fost organizat în incinta Palatului Parlamentului, pentru a evidenția proiectele, strategiile și rezultatele devenite bune practici în comunitățile locale din România, prin mecanismul DLRC – Fonduri europene – Dezvoltare Locală plasată în responsabilitatea comunității.

Cu această ocazie, conducerea Federaţiei a scos în evidenţă activitatea deosebită înregistrată de echipa râmniceană prin proiectele implementate de municipiul Râmnicu Sărat prin GAL „Sus Râmnicul”. Primarul municipiului, Sorin Cârjan, a prezentat câteva dintre activităţile şi măsurile care se derulează în Râmnic în această perioadă, acţiuni care scot în evidenţă munca în echipă, dar şi tenacitatea managerilor de programe, care au reuşit să atragă la Râmnicu Sărat finanţări importante.

Programele de tip „Şcoală după şcoală” şi „A doua şansă”, dar şi programe de consiliere în carieră, sau pentru orientare profesională, sunt proiecte cu caracter permanent, cu rezultate urmărite în piaţa forţei de muncă locală. Echipa Grupului de Acţiune Locală „Sus Râmnicul” contabilizează, la acest moment, finanțarea a mai mult de 20 de planuri de afaceri cu suma de 25.000 euro.

La întâlnirea de la Palatul Parlamentului, primarul Sorin Cârjan a avut ocazia să prezinte şi un alt capitol al activităţii GAL „Sus Râmnicul”, care presupune accesarea unor programe cu finanţare europeană, pentru investiţii de interes public, un demers managerial cu rezultate vizibile la nivelul comunităţii râmnicene. Edilul râmnicean a amintit despre implementarea unui proiect integrat, care a presupus construirea şi amenajarea unui Centru Socio-medical, dar şi abordarea unui proiect mult mai laborios – construcția unui bloc de 40 de locuințe sociale. Echipa de la GAL „Sus Râmnicul” a atras fonduri europene, pe care le-a pus la dispoziţia administraţiei publice locale, în parteneriat, pentru amenajarea a trei terenuri sintetice, trei parcuri pentru promenadă, dar şi pentru modernizarea şi asfaltarea a 20 de străzi.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker