vineri, 25 septembrie 2020

Municipiul Buzău primește 32 milioane euro din Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru asfaltări. Vezi ce sumă a fost alocată întregului județ

Comisia Națională de Prognoză a aprobat, la începutul acestei luni, prin ordin al președintelui acestei instituții, o nouă tranșă de proiecte care vor fi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Județului Buzău i-a fost alocată o sumă de peste 510 milioane lei, respectiv peste 108 milioane euro, sumă care va ajunge la un număr de 22 unități administrativ-teritoriale pentru diverse proiecte.

Partea leului ajunge la municipiul Buzău, care a obținut 150 milioane lei, respectiv aproape 32 milioane de euro (ceea ce înseamnă peste 29 la sută din suma care revine județului Buzău) pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

,,Prin proiectul pe care l-am depus, am cerut 61 milioane de euro; ne-au fost aprobate 31, este foarte bine. Sper să semnăm contractul săptămâna viitoare pentru această sumă, care ne va ajunge pentru 130 de străzi, din cele 181 care urmează să fie reabilitate. Astăzi (marți, n.r.) semnăm contractul pentru cele 15 milioane de euro pe care în vom folosi pentru reabilitarea totală a școlilor și grădinițelor din municipiu. Succesul ambelor proiecte depuse pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții se datorează muncii pe teren a 12 echipe, care le-au realizat într-un timp foarte scurt pe care l-am avut la dispoziție. Și, bineînțeles, lui Marcel Ciolacu, cel care a sprijinit din toate puterile acest județ în ultimii trei ani”, a declarat, pentru OPINIA, primarul Constantin Toma.

Tot pentru refacerea sau modernizarea drumurilor de interes local  – comunal sau sătesc – au fost alocate sume pentru alte 11 unități adminiustrativ-teritoriale buzoiene: Săpoca (22,15 milioane lei), Vintilă Vodă (10,1 milioane lei), Robeasca (1,5 milioane lei), Țintești (5,3 milioane lei), Movila Banului (22,4 milioane lei), Mărăcineni (8 milioane lei), Tisău (16 milioane lei), Scutelnici (30 milioane lei), Săgeata (55 milioane lei), Cilibia (30 milioane lei) și Merei (6,7 lei, pentru satul Lipia). Comunele Racovițeni și Poșta Câlnău vor primi 27,5 milioane lei, respectiv 117 milioane lei, pentru investiții în rețele de alimentare cu apă și de canalizare, iar Valea Râmnicului va beneficia de suma de 3,75 milioane lei pentru înființarea distribuției de gaze naturale. De asemenea, câte 0,5 milioane lei vor primi comunele Beceni, Ghergheasa, Cislău, Măgura și Topliceni pentru modernizarea sistemelor de iluminat public, în timp ce la Pătârlagele va fi construit un dispensar medical orășenesc, cu suma de 1,8 milioane lei, iar la Ulmeni, în satul Clondiru, unul sătesc, pentru care unitatea administrativ-teritorială ve beneficia de suma de 0,6 milioane lei.

 Ultima lună s-a dovedit a fi una fastă pentru județul Buzău în general, și municipiul Buzău în special. În ultimele 30 de zile s-au îndeplinit mai multe proiecte propuse buzoienilor de președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Astfel, guvernul a aprobat înființarea la Buzău a Băncii de gene pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale – o investiție de 6 milioane de euro -, județul Buzău a primit din Fondul de Dezvoltare și Investiții, prin Comisia Națională de Prognoză, 205 milioane lei (peste 43 milioane euro), dintre care peste 70,2 milioane lei (aproape 15 milioane euro) au revenit municipiului Buzău pentru lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal; de asemenea, guvernul a aprobat reabilitarea unui număr de 21 poduri, podețe și punți pietonale afectate de calamități, situate pe drumuri județene și pe raza a 12 unități administrativ-teritoriale (Chiliile, Cănești, Scorțoasa, Pătârlagele, Cislău, Cernătești, Pârscov, Chiojdu, Mânzălești, Cătina, Brăești și Cozieni), precum și pentru cele trei pasaje rutiere situate în zonele Marghiloman și Metalurgica din municipiul Buzău – pasajul Horticolei peste strada Alexandru Marghiloman, pasaj rutier Metalurgica peste calea ferată Buzău-Făurei și pasaj rutier Metalurgica peste DN 2B -, aflate într-o stare avansată de degradare, pentru cele trei pasaje rutiere din municipiu fiind alocată suma de 7,587 milioane lei (1,6 milioane euro).

 

loading...
error: Content is protected !!