duminică, 20 septembrie 2020

Mulți șoferi indisciplinați pe șoselele din Buzău. Zeci de sancțiuni aplicate și permise reținute în doar 24 de ore

Mulţi şoferi se ghidează în trafic după propriile legi. Dovadă este faptul că doar în 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 de permise de conducere.

Aparatele radar au înregistrat 58 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 175 km/h – a fost înregistrat joi autovehiculul unui bărbat de 36 de ani din Prahova, care rula pe DN2/E85 în afara localitaţii Poşta Câlnău.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi pentru alte abateri în trafic (30).

Alte 11 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, dar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Joi, poliţiştii buzoieni au întocmit un dosar penal la regimul rutier pentru „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”. Este cazul unui bărbat de 36 de ani din Căneşti, care a fost depistat pe raza localităţii Berca, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!