Cultură

Moș Crăciun, invitat la expoziția de pictură a copiilor din atelierele Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor

De astăzi, buzoienii pot merge să vadă minunata expoziție de pictură a copiilor care se pregătesc în atelierele Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău,  amplasată într-un decor scenografic de Crăciun, creat special chiar de oamenii de la Teatrul „G. Ciprian”. Expoziția va fi găzduită până pe 14 ianuarie 2024.

În foaierul teatrului buzoian zeci de copii se vor perinda să își expună și dezvălui frumoasele realizări. Alături de copiii de la pictură sunt părinții acestora și îndrumătorii lor, Nicoleta Ungureanu și Marian Nica. Pentru a le recunoaște efortul depus și pentru ca acest eveniment să îmbrace haina obiceiurilor de sărbătoare, este invitat și Moș Crăciun. Sosirea Moșului darnic la această expoziție a copiilor  a fost posibilă cu sprijinul Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), Fundației Progresiv de pe lângă grupul de firme Constam Buzău, Teatrul „G. Ciprian” Buzău, Centrul de Cultură și Artă Buzău, Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău(AMPA). De realizarea invitațiilor s-au ocupat Alexia, Clara, Irina și Ioana, care au realizat, de altfel și  afișul pentru promovarea atelierului. Grafica a fost asigurată de Ilinca Ungureanu.

Un comentariu

 1. Buna seara!
  Cu adica tristete am aflat despre trecerea in nefiinta a profesorului meu de istorie (si pregatitor -in privat- pentru facultate), Liviu Stanila!
  Datorita lui am luat examenul din prima sesiune (1976) si am urmat calea cercetarii (arheologie) istoriografice.
  Este adevarat, datorita frictiunilor cu sefii si tinerii colegi, ca si datorita unor probleme personale, am parasit istoriografia in 1996, desi depusesem lucrarea de doctorat. Dar in 2016, am reusit sa public „Pe urmele lui Gingis Han”, carte scrisa in urma participarii la o expeditie UNESCO in Mongolia. In 1992.
  Cartea se poate gasi la editura e.Creator si la biblioteca liceului B.P.Hasdeu. Cred ca si la Biblioteca judeteana am trimis un exemplar. Daca imi trimiteti o adresa valida, cred ca mai am un exemplar sa vi-l trimit.
  Lucrarea este scrisa in stilul profesorului meu de istorie si al altor arheologi care mi-au calauzit pasii in primii ani (Petre Diaconu si Silvia Baraschi).
  O trimit ca dovada a artei lui profesorale. (Si nu sunt singurul.) A stiut sa-si formeze urmasi.
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Mircea Munteanu, zis „Mongolul”

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker