Politic

Mocanu a mai făcut rost de o ceată de migratori politici

Fostul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor la funcţia de primar al municipiului Buzău, Elena Năstăsoiu, s-a alăturat organizaţiei municipale a PNL Buzău, declarând că o susține pe Carmen Ichim, candidatul Partidului Național Liberal la primăria municipiului reședință de județ. Alături de liberalii buzoieni au venit şi o mare parte din membrii AUR care s-au retras de pe lista de consilieri locali alături de Năstăsoiu – care a fost preşedinte al organizaţiei municipale a AUR și candidat al acestei formațiuni politice pe lista pentru aurroparlamentare -, dar şi fostul coordonator al AUR Sector 1 Bucureşti Mihai Dojană, care va fi director de campanie al candidatului PNL la Primăria municipiului Buzău.

Elena Năstăsoiu a explicat că a ales – alături de întreaga sa echipă – să sprijine candidatul liberal fără a solicita nimic în schimb și a recunoscut că gestul retragerii de pe listele AUR cu zece minute înainte de termenul până la care se puteau depune listele cu candidați pentru alegerile din 9 iunie  a fost unul „premeditat şi asumat”: „Am făcut-o premeditat şi asumat, pentru că am vrut sa trag un semnal de alarmă la nivel naţional faţă de ce se întâmplă în AUR. Am dovezi că s-au amestecat mârşav în listele noastre şi de aceea am ales să ies la ora aia, pentru că dacă aş fi ieşit mai devreme sau mai târziu nu aş fi avut acest efect. Eu cred în ceea ce înseamnă demnitate, în dialog şi democraţie. Implicarea în politică este o necesitate. Este o datorie a noastră să schimbăm lucrurile, vreau ca femeile să fie tratate altfel. Vreau promovarea valorilor naţionale şi mi-am dorit să fiu un imbold pentru tinerii cărora nu le mai pasă şi nu mai au încredere”, a spus Elena Năstăsoiu miercuri seara, la conferința de presă de la sediul PNL Buzău în care şi-a anunţat migrarea către liberali.

De asemenea, ea a explicat și cum și-a descoperit noua vocație politică: „Am ales echipa PNL şi susţinerea pentru Carmen Ichim şi aceasta este o decizie de echipă. Am ales echipa PNL pentru promovarea egalităţii de şanse şi pentru ca femeile să fie tratate altfel. Pentru că doamna Ichim este îndreptată spre nevoile oamenilor, pentru că e nevoie să colaborăm toţi cei care putem face ceva pentru Buzău. Pentru că echipa PNL şi doamna Ichim au compatibilizat cu puncte din programul nostru de guvernare locală. Pentru că nu vreau să mai permit politicienilor aroganţi, nepricepuţi şi cu tupeu să ia decizii pentru mine. Pentru că aici există dialog şi nu dictate şi, chiar dacă mă aştept să fiu criticată, îmi asum această critică dacă se face argumentat. Eu sunt profesor de istorie, merg într-un crez, şi anume ţara mea, şi îmi asum acest lucru”, a susţinut Năstăsoiu.

Nu în ultimul rând, Elena Năstăsoiu susține faptul că intervenţia conducerii AUR pe listele de consilieri de la Buzău s-a făcut în favoarea unor oameni apropiaţi PSD, acreditând ideea că există o înţelegere între conducerile celor două formaţiuni politice: „Când s-a intervenit pe listele noastre de către domnul Simion şi conducerea judeţeană ne-am trezit cu oameni pe care nu îi cunoşteam. Adică cum vrei tu să am eu rezultate la Primărie dacă îmi schimbi lista şi aici am văzut un blat, este clar un blat cu PSD-ul. Cum să fac eu performanţă dacă nu vrei să mă laşi să merg la luptă cu oamenii care au probat?”, a mai spus fostul preşedinte al organizaţiei municipale AUR Buzău. Culmea este că și conducerea județeană a AUR a  afirmat, după dezertarea în masă de la organizația municipală, că aceasta s-ar fi datorat unei intervenții oculte a social-democraților.

Fuga din „otrava” AUR

Reamintim că în noaptea de 30 aprilie/1 mai, Elena Năstăsoiu, la acea dată candidat al Alianței pentru Unirea Românilor la Primăria Buzău, s-a retras din cursa electorală. Alături de ea, şi-au retras atunci candidaturile 18 dintre cei 29 de candidaţi pentru Consiliul Local Buzău, iar pe 1 mai restul de aspiranți la un post de consilier municipal. Năstăsoiu a ajuns la sediul Biroului Electoral Municipal la ora 11.50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor, şi s-a retras din toate cursele electorale. La ieşire, Elena Năstăsoiu a făcut o serie de declaraţii în care acuză conducerea partidului de imixtiuni în organizaţia municipală a AUR Buzău şi de faptul că a intervenit în alcătuirea listelor de candidaţi la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Cu aceeași ocazie, Năstăsoiu a mai transmis că AUR este acum „cea mai mare otravă pentru electoratul românesc” şi că oamenii loiali sunt daţi la o parte, fiind aduşi în schimb cei din alte partide şi cei potenţi financiar.

Migratorii, cete-cete către PNL

De la preluarea conducerii organizației județene a Partidului Național Liberal de către fostul deputat Adrian Mocanu, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, PNL Buzău a cunoacut o „infuzie” de migratori politici, care, bineînțeles că nu au izbutit să egaleze performanța liderului. Înainte de PNL, Mocanu s-a plimbat în PSD, UNPR, a revenit în PSD, apoi a plecat în PSRo, PMP, ALDE, din nou în PMP; acestui traseu de invidiat se adaugă și tentativa de a prelua, alături de fostul senator Ion Vasile, conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal înaintea alegerilor locale din anul 2016, dar și, mai recent, organizația Alianței pentru Unirea Românilor.

A ajuns în PNL, în primul rând, cea mai mare a grupului care l-a însoțit în partea doua a plimbărilor sale prin diverse partide, începând cu PSRo, grup al cărui principal exponent este consilierul local Silviu Roșioru. De loc de neglijat este și resuscitarea politică a fostului deputat Gheorghe „Gigioacă” Coman, care a executat un an de închisoare pentru corupție. Au urmat cetele de demisionari de la AUR Nehoiu și Buzău. Pe cale de consecință, de exemplu, primele cinci locuri, eligibile, de pe lista PNL Buzău pentru Consiliul Local Buzău sunt ocupate de oameni proveniți din alte partide: Carmen Ichim (ultima oară membru în PRO România), Mirela Petre (provenită din PSD), Silviu Roșioru (PP-DD, PSRo, PMP, ALDE, PMP), Petrică Cîrstea (USR), Nicolae Șerban (ultima oară membru PSD).

În ceea ce o privește pe Carmen Ichim, aceasta s-a lansat în politică în Partidul Național Liberal, care a susținut-o pentru șefia Agenției de Mediu. Pe timpul guvernării PDL-PSD și, ulterior, PDL cu sprijinul UDMR, Ichim și-a păstrat funcția cu susținerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România – care deținea portofoliul Mediului -, după cum declara, la vremea respectivă, liderul democrat-liberal Cezar Preda. Actualul candidat PNL la Primăria Buzău s-a apropiat ulterior de PSD, care a susținut-o pentru funcția de prefect, după care s-a înscris în PRO România.

Un comentariu

  1. Acesti „telectuali” ai vremurile contemporane… Dna Nastasoiu nu vrea citez… „să mai permit politicienilor aroganţi, nepricepuţi şi cu tupeu să ia decizii pentru mine”… si atunci s-a alaturat unui partid cu politicieni nearoganti, priceputi si fara tupeu… PNL… dar despre seful lor, A. Mocanu, oare ce parere are dna Nastasoiu? Profesoara de istorie fiind (oare chiar are diploma de profesor?), cu cine dintre pesonalitatile istorice romanesti l-ar asemana pe seful ei de partid?
    Daca as fi acum eleva la Hasdeu, as refuza pur si simplu ca aceasta individa sa ma invete istoria patriei! RUSINE!

    p.s. „Opinia”, sa publicati comentariu, va rog! Nu am jignit, nu am insultat! Mi-am exprimat doar „Opinia”!

Articole similare