Sport

Misiune grea pentru fostul antrenor al Gloriei „Coco” Mihăilă

Unul dintre oamenii care au marcat scurta istorie a echipei de handbal feminin din Buzău, Ovidiu Mihăilă, se află în fața celei mai mari provocări din cariera de antrenor. Fostul stelist a acceptat postul de tehnician al „lanternei” din Liga Zimbrilor, CSM Vaslui, echipă care se află într-o situație dificilă, cu doar 4 puncte după zece etape.

Ovidiu Mihăilă și-a suspendat contractul cu Federația Română de Handbal pentru a conduce echipa moldoveană, având ca obiectiv evitarea retrogradării. În prima partidă, vasluienii au o misiune aproape imposibilă, aceea de a scoate ceva din meciul cu Dinamo, super-echipa Ligii Naționale, singura cu zece victorii din tot atâtea partide. În al doilea meci, pe 26 noiembrie, Ovidiu Mihăilă va reveni la Buzău, pentru disputa cu HC. Cooptarea fostului tehnician al Gloriei vine după două înfrângeri consecutive pentru vasluieni, cu Poli Timișoara și Suceava.

Sincer, îmi era dor să mă întorc la munca de antrenor, dar în același timp vreau să mulțumesc președintelui FRH și celorlalți oameni care își desfășoară activitatea acolo, pentru tot sprijinul. Propunerea celor de la Vaslui reprezintă pentru mine cea mai mare provocare profesională. În astfel de momente iese la suprafață caracterul tuturor celor implicați în această poveste, care acum, la prima vedere, nu arată bine. Nimeni nu poate promite sută la sută că totul o să fie bine, nu va fi ușor, trebuie să luăm meci cu meci și avem datoria morală să facem astfel încât orașul Vaslui să aibă și în sezonul viitor echipă în Liga Zimbrilor”, spune Ovidiu Mihăilă.

Înainte de începutul sezonului, CSM Vaslui avea ca obiectiv clasarea pe locurile 7-9, conform declarației lui Raul Fotonea, antrenorul demis după doar patru luni de gruparea moldavă.

Cu Gloria, Ovidiu Mihăilă a reușit să încheie de două ori consecutiv pe locul 4 al Ligii Florilor, performanță notabilă pentru un club relativ nou în primul eșalon. Din cauza unor formalități legate de detașarea pe linie militară de la Steaua, Buzăul a trebuit să-și caute alt tehnician, ștafeta fiindu-i predată lui Aurelian Roșca.

Articole similare