sâmbătă, 15 august 2020

Miruna Blănaru, expoziţie foto-video la Galeriile „Ion Andreescu”

Expoziţie inedită la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”. Luni, 22 iunie, la etajul galeriilor buzoiene va avea loc vernisajul expoziţie de fotografie şi film „Antarctica – Poezie în Alb”, aparţinând buzoiencei Miruna Blănaru.

Artista este membru stagiar al filialei buzoiene a Uniunii Artiştilor Plastici. Ea a studiat pictura de şevalet la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, apoi a urmat Facultatea de Arte Plastice din Iaşi, mai întâi la secţia de grafică, apoi la foto-video-multimedia. Miruna Blănaru a călătorit foarte mult pe vasele de croazieră, unde a lucrat ca videograf şi fotograf.

Aceasta nu este prima expoziţie personală a buzoiencei. În urmă cu câţiva ani, Miruna Blănaru a mai deschis la Buzău o expoziţie de grafică şi una de fotografie, lucrările ei fiind foarte apreciate.

„Expoziţia <Antarctica – Poezie în Alb> aparţine Mirunei Blănaru, membră stagiară a filialei noastre, care are o propunere foarte interesantă. Este vorba despre o expoziţie foto-video, un eveniment inedit. Ea a făcut parte din echipajul unor mari vase de croazieră şi a avut posibilitatea să facă înconjurul lumii. O parte din fotografiile surprinse o va prezenta în cadrul acestei expoziţii. De asemenea, va avea loc şi o proiecţie de film realizat tot de artista  Miruna Blănaru cu aceiaşi temă. Este pentru prima dată când avem o expoziţie foto-video la noi în filială şi cred că este o pro­punere inedită pentru cei ce vor să vină să viziteze Galeriile de Artă <Ion Andreescu>”, a declarat preşedintele UAP Buzău, Valeriu Şuşnea.

Aceasta este cea de-a doua expoziţie de artă programată luni, 22 iunie, după cea de pictură, „Punte peste Timp”, a râmniceanului Emil Popa, a cărei vernisaj va avea loc de la ora 13.00.

loading...
error: Content is protected !!