Sport

Mircea Rednic joacă în Crâng cu sabia lui Damocles deasupra capului

Iar jucătorii Gloriei cu rușinea înfrângerii de la Șelimbăr

Dincolo de miza sau de lipsa ei, în partida dintre Gloria și UTA, arădenii vor juca și pentru Mircea Rednic, tehnician a cărui post este, se pare, în pericol.

Încă o dovadă că antrenorii din fotbalul românesc sunt aproape mereu în pericol iminent și mai întotdeauna prezent, presa centrală anunța încă de luni seară că scaunul lui Mircea Rednic se clatină serios și că oficialii „Bătrânei Doamne” îi caută deja înlocuitori. Aceasta după ce fostul dinamovist i-a salvat pe arădeni de la retrogradare, bașca a mai suferit și un infarct în timpul partidei cu FCSB, meci câștigat de alb-roșii.

Pentru buzoieni, meciul va avea o oarecare miză. Nu neapărat a accederii din stadiul grupelor, ci mai degrabă cea a spălării de păcate în fața publicului propriu. După o partidă în care mulți fani au schimbat din reflex programul, având senzația că privesc la ceva hibrid, între horror și desene animate, fotbaliștii de la Gloria au cam rămas datori față de mia de spectatori, media celor care vin week-end de week-end la meciurile de acasă. Adversarul, unul care ne-a frânt visul Superligii, ar trebui să constituie o motivație în plus. Evident, între timp majoritatea fotbaliștilor care evoluau la începutul verii pentru Gloria au plecat, la fel și în cazul arădenilor. Dar faptul acesta n-ar trebui să schimbe foarte mult datele problemei.

În ultima întâlnire dintre cele două combatante de azi, UTA a demolat Buzăul, cu 5 la 1, rezultat menit să răzbune deja antologica retrogradare a arădenilor din 1979.  În același sezon, dar în Crâng, tot UTA se impunea, de data aceasta în Cupa României, cu 3 la 1.

Pentru meciul de azi, biletele pot fi încă achiziționate de la casele de bilete, începând cu ora 14.30. Un tichet de acces costă 15 lei, sumă modică pentru o partidă în compania unei trupe din Superligă. Între timp, au fost puse la vânzare și biletele pentru un eveniment mult mai important, dacă e să ne raportăm la obiectivul fixat, meciul cu CSA Steaua. Tot 15 lei costă accesul în arenă, acesta putând fi asigurat încă de pe acum, de pe unul dintre portalurile specializate. Partida cu „militarii” este programată duminică, 1 octombrie, la matineu.

Articole similare