Sport

Minune! Victorie pe linie, pentru echipele buzoiene din „C”

Etapă de grație pentru toate cele trei echipe ale județului Buzău din seria secundă a Ligii a III-a. A fost pentru a doua oară în acest sezon când Metalul, CSM și Limpeziș câștigă pe linie, eveniment rarisim în ediția 2022/2023.

Metalul s-a impus în deplasare, în derby-ul seriei, cu un categoric 3-0, golurile care au consfințit scorul de forfeit fiind semnate de Sergiu Arnăutu, Adi Moldovan și Ștefan Moraru. Grație succesului, alb-albaștrii revin pe poziția a doua, la cinci puncte în spatele liderului autoritar CSM Focșani.

Îmbucurătoare este și victoria celor de la Olimpia, un 4 la 1 cu Viitorul Ianca, echipă extrem de incomodă. Băieții lui Marius Tîrîlă au decis soarta celor trei puncte încă din prima repriză. Râmnicenii au intrat la cabine cu scorul de 3-0, goluri Constantinescu (min. 36, penalty), Cazan (min. 39, penalty) și Alexandru (min. 45+1), iar reușita lui Mateiciuc (min. 68) a stabilit scorul final, 4-1, după ce oaspeții au înscris în minutul 61 prin Moroianu. După un start modest de sezon, râmnicenii urcă până pe 6, în urma victoriei, cu 7 puncte.

Nu în ultimul rând, Voința scoate încă o victorie, la Șuțești. Limpeziș s-a impus cu 2 la 0, golurile venind de la William Ofori (min.4) și Ayamga, în prelungirile partidei. Cu șapte puncte, cei de la Limpeziș sunt pe locul 7, la egalitate cu Olimpia, devansându-le pe Ianca, Hamangia Baia și Viitorul Șuțești. Băieții lui Virgil Nițoi au strans până acum mai multe puncte decât reușeau în tot sezonul regular 2022/2023, ediție în care acumulaseră 5 puncte în 18 etape.

Etapa viitoare, Metalul are meci ușor pe teren propriu, cu Hamangia Baia, penultima clasată, în timp ce Olimpia se deplasează în județul Galați, pentru meciul cu Braniștea. Tot pe meleaguri gălățene vor juca și cei de la Limpeziș, în deplasare cu Sporting Liești. Toate partidele sunt programate pe 14 octombrie.

Primele patru clasate vor merge în play-off, în timp ce următoarele șase vor intra în hora evitării retrogradării. Deocamdată, cel puțin teoretic, toate cele trei echipe din Buzău au șanse de a se clasa în careul de ași, deși obiectivele stabilite înainte de startul sezonului au fost diferite. Singurii care și-au propus, cu subiect și predicat, promovarea, au fost cei de la Metalul. Pentru Limpeziș, evitarea retrogradării ar însemna un succes categoric, în timp ce șefii de la Olimpia au evitat să se pronunțe cu privire la aspirațiile pentru sezonul în curs.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker