Actualitate

Ministrul Energiei: Frunizorii ar trebui să fie obligați să returneze banii

Frunziorii de energie electrică și gaze naturale care au emis facturi nerespectând legea care stabilește plafonarea de preț și compensări pentru facturi ar trebui să returneze din oficiu banii încasați, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Neaplicarea legii a fost o hoție și cei care au făcut acest lucru trebuie penalizați.  Facturile trebuie stornate. Oamenii nu trebuie să platească penalități și facturile trebuie refăcute (…) Furnizorii trebuie să facă din oficiu acest lucru. Un mare furnizor care a recunoscut că a făcut acest lucru, nu vreau să dau niciun nume, începând de ieri, a recalculat facturile și a retrimis facturile către clienți (…) Luăm în calcul să facem modificare legislativă în această lege a compensarii ca să-i obligăm prin lege să facă acest lucru”, a declarat Virgil Popescu. Mai mult, acesta a subliniat că de o săptămână ANPC este în control la toți furnizorii și săptămâna viitoare se va adopta o ordonanță care va obliga furnizorii la corectarea facturilor.

Ministrul Energiei a recomandat consumatorilor să se adreseze furnizorilor și dacă nu se înțeleg cu aceștia să facă reclamații la ANPC și ANRE. Virgil Popescu a spus că a discutat cu ANPC sa facă un call center care să preia reclamațiile.

Potrivit acestuia, pentru furnizorii care nu vor să aplice legea se poate merge până la retragerea licenței acelui furnizor

Articole similare