Actualitate

Weekend cu evenimente speciale la Buzău, în cinstea Zilei Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată la Buzău prin concerte, teatru pentru copii, o expoziție de fotografie, un recital de poezie românească și un cine-concert. Toate evenimentele vor avea loc la Vila Albatros – Conacul Marghiloman.  Ziua Culturii Naționale la Buzău este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului  Culturii. Proiect susținut de Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

Reamintim că 15 ianuarie a fost aleasă Zi a Culturii Naționale pentru că reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889).

Toate detaliile despre programul evenimentelor, acces, artiști și așa mai departe vor putea fi găsite pe paginile de Facebook ale Buzau International Arts Festival, BUZZ IFF și COMIC 7 B.

Care este programul celor două zile de evenimente

SÂMBĂTĂ, 15 IANUARIE 2022

16.00 – VERNISAJ EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE  – FOTOGRAFIA DE SCENĂ – Teatrul Românesc

Expun Theodor Tudose și Miluță Flueraș

17:00 – RECITAL POEZIE: Mari poeți români. Interpretează tineri actori buzoieni

18:15 – CINE-CONCERT: Ecaterina Teodoroiu (1930, r. Ion Niculescu-Brună)

Film mut, cu acompaniament live la pian realizat de compozitorul și pianistul FLORENTIN BOROGHINĂ. Proiecția filmului marchează importanta contribuție a eroinei la luptele românilor din Primul Război Mondial, precum și lansarea noii bancnote de 20 de lei ce are, în premieră, imprimat chipul unei femei, anume Ecaterina Teodoroiu.

DUMINICĂ, 16 IANUARIE 2022

11.00 – TEATRU pentru copii: FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI, după Ion Creangă – Producător: Teatrul Copilăriei

12:00 – ATELIER BANDĂ DESENATĂ: Istoria Literaturii Române, cu MIHAI GRĂJDEANU și MĂDĂLINA DIACONU

17.00 – MUZICĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ: Recital ADRIANA DOBRIȚĂ

18.00 – FOLK LA GURA SOBEI: Recital unplugged – chitară și voce: COSTIN ADAM (trupa Phoenix) și EDUARD ANTOCHI

Pentru cei care doresc să participe la atelierul de bandă desenată recomandat copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, înscrierea de face printr-un email în care se va transmite informații privind numele participantului, la adresa [email protected] sau un mesaj privat pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

Accesul este gratuit la toate evenimentele, în limita locurilor disponibile în condițiile respectării tuturor reglementărilor în vigoare privind pandemia covid-19 – participarea se face doar pe baza certificatului verde, iar purtarea măștilor recomandate de autorități, în interior, este obligatorie.

Articole similare