luni, 25 mai 2020

Militar american, rănit în timpul parașutării la Boboc, transferat la Spitalul Militar Central

Un militar american a ajuns vineri dimineață la Spitalul Județean de Urgență Buzău după ce a suferit un accident în timpul manevrei de parașutare la baza de la Boboc unde se desfășoară zilele acestea un amplu exercițiu multinational.
Militarul a suferit un traumatism craniocerebral, dar în urma computerului tomograf efectuat s-a constatat că nu are și alte leziuni. Starea lui este stabilă, susțin reprezentanții Spitalului Județean Buzău.
În urma investigațiilor s-a decis ca militarul să fie transferat, tot vineri, la Spitalul Militar Central din București, cu un elicopter militar. Se pare că militarul american a fost găsit prăbușit într-un lan de porumb.

În zona Boboc are loc în aceste zile o importantă operaţiune de desant care simulează atacarea unităţii de aviaţie cu 1.500 de luptători din cinci ţări aliate. Incidentul de paraşutare s-ar fi produs pe timpul nopţii, când peste o mie de americani au fost desantaţi pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc. Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap.

Acţiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exerciţiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Numărul total de militari participanţi se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina şi SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Pe teritoriul României, aerodromul militar Boboc şi zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti vor fi principalele scene ale exerciţiului Swift Response 2019, conexat cu exerciţiul Saber Guardian 2019, unde vor fi dislocaţi aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare din patru ţări (România, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii). Aceştia vor participa la activităţi de instruire în comun ce vor cuprinde exerciţii tactice de stat major şi desantare, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică, precum şi simulări de evacuări medicale.

Video AICI

Fazele exerciţiului includ activităţi nocturne, precum şi folosirea de mijloace pirotehnice de antrenament.

Video AICI

loading...
error: Content is protected !!