Monden

Miki de la K-pital, amintiri despre ultimul apel ratat de la Mihaela Runceanu

Pe 1 noiembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea buzoiencei Mihaela Run­ceanu, unul dintre cei mai iubiți artiști români de dinainte de 1989. Îndrăgită de o țară întreagă, buzoianca a trăit, din păcate, prea puțin. În 1989, cântăreața a fost ucisă cu bestialitate precum într-un scenariu de groază, chiar în garsoniera sa din zona Mihai Bravu.

Grație pasiunii sale pentru muzică și harului de a îndruma copiii, foștii ei elevi își aduc aminte de Mihaela și astăzi cu lacrimi în ochi. Pe lângă Mădălina Manole, o altă elevă a Mihaelei Runceanu este Miki de la K-pital (46 de ani), artistă care a dominat topurile muzicale în anii ‘90. Miki a vorbit pentru un cotidian central despre cum și-o aduce aminte pe fosta sa profesoară și motivele pentru care era considerată unică și de neînlocuit.

„Am mers la diferite festivaluri pregătită de ea, iar Mihaela îmi spunea mereu să nu vin acasă fără premiu. Și veneam, mai ales cu premiile tinereții, cu trofeele. Ea era o profesoară minunată, era un om deosebit, se purta ca o mamă, știa când să ne certe și când să ne iubească. Mi-o aduc aminte, mereu. Și tot o aștept să vină”, a fost declarația artistei.

„M-a sunat pe fix și nu eram acasă. A doua zi, când am intrat în clasa, toți colegii plângeau și nu știam de ce”

Miki avea 15 ani atunci când a murit profesoara ei și perioada de după a fost cumplită.

„Urma să ne ducem la un concert cu clasa și îmi aduc aminte că, cu o zi înainte, m-a căutat pentru acest concert de final de an, dar a vorbit doar cu mama, apoi în ziua următoare apelului Mihaela nu mai era.  Mihaela m-a sunat pe telefonul fix și nu eram acasă. A răspuns mama și i-a zis că nu am venit, dar că am să o sun când ajung. Ea a replicat că nu este nevoie și că ne vedem la școală. A două zi, când am intrat în clasă, toți colegii plângeau și nu am știut de ce. Sincer, acest lucru nu l-am mai spus niciodată, poate și pentru că m-a marcat enorm. Nu îmi venea să cred că a fost omorâtă în felul acesta și că ea nu mai este în viață”, a mai declarat Miki.

De atunci, Miki nu a putut să mai facă canto cu un alt profesor. A mai încercat, la un moment dat, cu George Gri­goriu, dar nu mai era la fel. „Mihaela era unică. Țin minte că mergeam la jogging în Parcul IOR, apoi mă duceam la ea, făceam vocalize și plecam direct la școală. Păcat că a plecat atât de devreme de pe această lume”, a declarat Miki de la K-pital pentru WOWbiz.ro.

În amintirea Mihaelei Runceanu, Miki a reorchestrat melodia „De-ar fi să vii” la care a lucrat și când era ­ele­va buzoiencei.

Articole similare

error: Continut protejat!!