Economic

Ce trebuie sa stii despre imprumuturile personale

Unele imprumuturi personale sunt mai bune decat altele, si inainte de a te angaja la un imprumut, este important sa intelegi faptele si riscurile tuturor diferitelor tipuri de imprumuturi pe care le poti lua in considerare.

Imprumuturi pentru consolidarea datoriilor

Un imprumut de consolidare a datoriilor iti permite sa platesti datoriile restante. In esenta, combini (sau „consolidezi”) datoriile multiple intr-un singur imprumut. Imprumutul de consolidare a datoriei nu face ca datoria sa dispara. Cu toate acestea, iti ofera bani pentru a plati imediat soldurile restante. In plus, in loc sa fii responsabil pentru mai multe plati in fiecare luna, va trebui sa platesti doar imprumutul de consolidare. In timp ce imprumuturile de consolidare a datoriilor ofera multe avantaje, nu exista nicio garantie ca iti vor imbunatati situatia financiara. De fapt, daca alegi un imprumut care are o rata a dobanzii mai mare decat datoriile curente, vei ajunge sa platesti mai mult. Dar, daca gasesti un imprumut de consolidare care se potriveste nevoilor tale, il poti utiliza pentru a eficientiza platile si pentru a face datoriile mai accesibile.

Credite rapide online

Unele imprumuturi rapide sunt mai avantajoase decat altele. Inainte de a solicita un credit online, citeste cu atentie termenii si conditiile de rambursare a sumei primite. Avantajul unui imprumut rapid este ca poti primi banii de care ai nevoie imediat dupa solicitare, sau a doua zi, cu doar cateva cerinte. Creditorul are nevoie de un act de identitate, dovada venitului tau si a cheltuielilor lunare, pentru a verifica daca esti eligibil pentru imprumut. Toate aceste documente si formularul de solicitare se trimit online, deci procesul este foarte rapid si simplu. Vei primi banii direct in contul tau bancar, si vei plati lunar o rata fixa, iar suma acesteia depinde de cat de mare este imprumutul. Acest tip de imprumut a devenit foarte popular, tocmai pentru ca te ajuta sa iesi dintr-o situatie financiara neplacuta, in cel mai scurt timp posibil.

Care este diferenta dintre un imprumut personal si un card de credit?

Desi adesea poti utiliza un card de credit si un imprumut personal in acelasi scop, diferenta dintre imprumuturile personale si cardurile de credit este modul in rambursezi suma. Cardurile de credit pot avea rate lunare diferite, ceea ce inseamna ca soldul tau s-ar putea schimba in fiecare luna in functie de cheltuieli. Rambursarea imprumuturilor personale in rate, inseamna ca plata ta ramane aceeasi in fiecare luna.

Care este diferenta dintre un imprumut fix si unul cu dobanda variabila?

Platile pentru un imprumut cu rata fixa ​​raman aceleasi, dar platile pentru imprumuturi cu rata variabila s-ar putea schimba in fiecare luna. In cazul imprumuturilor rapide, ratele sunt fixe. Un imprumut cu rata fixa ​​este cea mai buna alegere, deoarece rata dobanzii ramane aceeasi pe toata durata de viata a imprumutului. Cand faci un buget, iti este foarte usor sa stii ca ai de platit aceeasi suma in fiecare luna. Un imprumut cu rata variabila inseamna ca plata lunara s-ar putea modifica in functie de dobanda, care se poate schimba in functie de factorii de pe piata si economie, ceea ce iti poate da calculele lunare peste cap, ducand la mai multe datorii.

https://www.pexels.com/photo/woman-holding-card-with-macbook-air-on-lap-2316084/

Articole similare