joi, 02 iulie 2020

De-a alba-neagra cu apa caldă

Buzoienii abonați ai sistemului centralizat de furnizare a energiei termice și a apei calde trec, o dată la câteva zile, de la ­ago­nie la extaz și invers. Aceasta pentru că într-o zi află că vor avea parte de dușuri reci pentru cel puțin o săptămână – pentru că Ecogen Energy, proprietarul CET, amenință Regia Autonomă Municipală cu sistarea furnizării apei calde, ceea ce conduce la imposibilitatea RAM de a oferi acest seriviciu abonaților săi -, pentru ca a doua zi aceiași cetățeni să afle că măsura sistării va fi amânată. Și viceversa! Astfel, primul termen avansat de Ecogen Energy, respectiv de RAM, pentru sistarea furnizării apei calde, a fost sâmbătă, 17 august. Ulterior, termenul a fost decalat pentru luni, 19 august, și apoi pentru luni, 26 august, moment în care Regia Autonomă Municipală a promis că, odată cu punerea în funcțiune a unui cazan dintr-un punct termic din Cartierul Broșteni, va putea furniza apă caldă fără sprijinul Ecogen.

Iată însă că Regia Autonomă Municipală anunță buzoienii care îi sunt clienți că furnizarea apei calde menajere va fi sistată astăzi: ,,ECOGEN ENERGY (CET-ul) continuă bătaia de joc. După ce, în cursul zilei de luni, 19.08.2019, buzoienii primeau asigurări de la ECOGEN ENERGY (CET) că nu se va opri apa caldă până în data de 26.08.2019, iată că minunea a ținut doar o zi. Regia Autonomă Municipală Buzău a fost din nou notificată că ECOGEN oprește apa caldă, miercuri 21.08.2019. Acesta este încă un episod în care ECOGEN continuă joaca de-a termoficarea în municipiul Buzău, care i-a găzduit cu bună credință, dar se pare că la mijloc sunt cu totul și cu totul alte interese.

După cum v-am adus la cunoștință, RAM Buzău este cu plățile la zi și toate clauzele contractuale res­pectate. Anunțăm pe această cale producătorul de energie termică (CET-ul) că nu vom răspunde niciunei forme de șantaj, cu atât mai puțin ultimelor solicitări formulate de către aceștia în adresele nr. 696 din 14.08.2019 și nr. 709 din 20.08.2019 prin care RAM-ului i se impun condiții imposibil de realizat. Ne exprimăm în continuare disponibilitatea, așa cum am procedat și până acum, negocierii unor clauze contractuale conforme cu rea­litatea.

Se dovedește că găsirea soluțiilor alternative de ­ali­mentare cu energie termică a fost un demers corect și obligatoriu, încât șantajul și abuzul celor de la ECOGEN să nu lase buzoienii fără căldură în plină iarnă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de acest context și vă asigurăm că se depun eforturi pentru ­asi­gurarea apei calde menajere către buzoieni în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Aurel Gubandru, directorul general al Regiei Autonome Municipale.

P.S.: Nu ar fi exclus ca, din momentul redactării acestui material și până la apariția sa pe piață, lucrurile să se fi schimbat!

loading...
error: Content is protected !!