Sport

Mijlocaș cecen la Gloria

Rassambek Akhmatov, noua achiziție din Crâng

Gloria continuă  să transfere jucători, după ce, înainte de pauza de iarnă, mai mulți fotbaliști și-au dat acordul de a părăsi gruparea antrenată de Andrei Prepeliță. Cel de-al treilea sosit, în ordine cronologică, este Rassambek Akhmatov, jucător rus cu origini cecene și cetățenie franceză. Mijlocaș central, a mai evoluat în România, la Comuna Recea și Chindia Târgoviște, acolo unde impresiona, fiind comparat cu Paul Scholes, deși poziția sa din teren este, cel puțin în teorie, mai defensivă decât cea a fostului mare internațional englez. Cu târgoviștenii, rusul a avut un conflict în urma căruia, după ce litigiul a ajuns la FIFA, clubul dâmbovițean a primit, pentru o perioadă, interzis la transferuri.

Dincolo de stilul foarte combativ, și povestea de viață a cecenului este una impresionantă. Împreună cu familia sa, Rassambek a fugit în Occident, în Franța. După mult chin, a căpătat cetățenie și pașaport francez. A început fotbalul târziu, pe la 12 ani. După ce a evoluat la formații obscure din Hexagon și din SUA, Akhmatov a ajuns în România. A jucat pe bani puțini la Comuna Recea, în eșalonul secund, apoi a mers în Kazahstan. A revenit pentru a semna, în 2022, cu Chindia.

Pentru microbiștii buzoieni ar fi interesant de aflat mai multe despre starea fizică a mijlocașului, întrucât, după despărțirea de Chindia, acesta nu a mai activat deloc în fotbalul profesionist. Or, este cunoscut, șapte luni de pauză influențează enorm abilitățile unui jucător care evoluează la mijlocul terenului, pe un post sinonim cu travaliul.

Una peste alta, dacă va reuși să-și intre în ritm până la primul fluier al așa-zisului retur, Akhmatov ar putea constitui un mare câștig pentru clubul buzoian. Fotbalist dispus să „bage materiale” și-a atras păreri pozitive deopotrivă din partea specialiștilor și a fanilor celor de la Târgoviște.

22 de meciuri a bifat cecenul în Superligă, eșalon în care a acumulat peste 1.500 de minute jucate. La statisticile sale se adaugă un gol și un assist. În eșalonul secund, pentru Comuna Recea, a jucat de  tot de 22 de ori, 16 meciuri în sezonul regular și șase în play-out.  În Cupa României, are patru prezențe.

FC Miami City, Maktaaral, Vauban Strasbourg, Obernai, Haguenau sau Swoge Park sunt echipele la care a mai jucat Akhmatov, un CV cât se poate de eclectic pentru mijlocașul născut în Atchkhiu-Martan, oraș în care a văzut lumina zilei și celebrul luptător MMA Magomed Bibulatov. Ca un amănunt,  pentru jucătorul Gloriei fotbalul nu a fost primul sport, Akhmatov făcând cinci ani de lupte înainte de a alege sportul rege.˝

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker