Sport

Mihaela Țepușă, asistent la Cupa Mondială de fotbal feminin

Centralul Iuliana Demetrescu şi asistentul Mihaela Ţepuşă se află pe lista de arbitri FIFA care vor oficial partide la Cupa Mondială de fotbal feminin din Australia şi Noua Zeelandă în acest an, a anunţat Federaţia Română de Fotbal. Cupa Mondială de Fotbal Feminin va fi găzduită de Australia și Noua Zeelandă, în perioada 20 iulie – 20 august 2023.

Iuliana Demetrescu este pe lista arbitrilor de centru din partea UEFA, alături de Maria Ferrieri (Italia), Cheryl Foster (Țara Galilor), Stephanie Frappart (Franța), Marta Huerta de Aza (Spania), Lina Lehtovaara (Finlanda), Ivana Martincic (Croația), Kateryna Monzul (Ucraina), Tess Olofsson (Suedia), Esther Staubli (Elveția) și Rebecca Welch (Anglia). Pe lista arbitrilor asistenți a fost selecționată și buzoianca Mihaela Țepușă.

Mihaela Țepușă are la activ o mulțime de partide conduse la cele mai importante competiții internaționale: Campionatul Mondial de fotbal feminin din Franța 2019, Campionatul European de fotbal feminin din Olanda 2017, faze finale din Liga Campionilor etc. În 2016, Mihaela a ajuns inclusiv în Papua Noua Guinee, unde a oficiat la Campiona­tul Mondial de fotbal feminin U20. „Arbitrajul în sine este foarte greu și foarte frumos în același timp. Ca fată sau ca bărbat, nu este deloc ușor să fii arbitru. În week-end-uri nu stai cu familia și nu ai timp liber, arbitrezi și faci antrenamente pe ger sau caniculă, iar lumea fotbalului este dură, cu oameni diferiți, cu valori diferite. Ca fată, cea mai mare provocare este faptul că mă adaptez la lumea fotbalului, rămânând eu însămi, cu firea mea… de fată, cu valorile mele. Arbitrajul este cea mai mare pasiune și parte esențială din viața mea, alături de familie și serviciu. În multe momente are prioritate însă, deoarece prin natura acestei activități, indiferent de pro­blemele din viața personală, ești delegat(ă) – meciul începe, trebuie să fii acolo sută la sută fizic și mental. Arbitrajul oferă bucuria incomparabilă când, după meci, știi și ți se spune că ai fost bun!”, se destăinuia  Mihaela pentru site-ul frf.ro.

Articole similare