Sport

Metalul, loc de play-off și după remiza de la Rm. Sărat. Râmnicenii, spre o ,,dublă” de șase puncte

Metalul a coborât de pe podium, dar își păstrează în continuare poziția de play-off și după remiza, 1-1, de la Rm. Sărat. Echipa buzoiană a cedat locul 3 celor de la Sporting Liești, dar și-o pot recupera etapa viitoare, sâmbătă, când îi va întâlni pe gălățeni într-un veritabil derby pentru play-off.

Un salt important în clasament poate face și CSM Rm. Sărat, aflată în fața unei ,,duble” cu Dinamo Bacău. Mai întâi, astăzi, de la ora 14.00, într-o partidă restantă din etapa a 3-a, râmnicenii vor primi, pe Municipal, vizita băcăuanilor.

Meciul ar fi trebuit să se joace pe 10 septembrie, dar nu s-a mai disputat, după ce râmnicenii nu aveau asigurată asistența medicală la ora partidei. Ar fi urmat să ­piar­dă la ,,masa verde” dar, ulterior, în urma influențelor pe care CSM le are la vârful FRF, Comisia de Disciplină a reprogramat acest joc. ,,Motivarea deciziei de la «Disciplină» arată ca «O scrisoare pierdută». Nici regulamentul nu mai e ceea ce era odată. Comisia a stabilit acum un precedent, cine nu va avea medic va putea să reprogrameze un meci. Primarul din Râmnicu Sărat a fost implicat, a mers la ­Fe­derație ca să prezinte probe, în condițiile în care instituțiile care au semnat sunt, direct sau indirect, în subordinea lui. Clubul de acolo e finanțat puternic de primărie, ar trebui să-și permită să aducă o salvare cu medic, nu să aducă un doctor de la 42 de kilometri”, a reacționat, pentru gsp.ro, președintele grupării băcă­uane, Remus Pozînărea. Cu Dinamo Bacău râmnicenii vor juca, apoi, și sâmbătă, în deplasare, în runda a 12-a. În varianta ideală în care vor obține cele șase puncte, băieții lui Marius Vișan ar ajunge în apropierea zonei de play-off.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 11-a

 • Aerostar Bacău – CSM Focșani 0-2
 • CSM Rm. Sărat – Me­talul Buzău 1-1
 • Viitorul Ianca – Dinamo Bacău 1-1
 • Sportul Chiscani – Oțelul Galați 1-4
 • Sporting Liești – CS Făurei 3-0

Clasament

 1. OȚELUL 27 p.
 2. CSM Focșani 26 p.
 3. Liești 22 p.
 4. Metalul 20 p.
 5. Aerostar 18 p.
 6. Ianca 16 p.
 7. CSM Rm. Sărat 15 p.
 8. Dinamo Bacău 7 p.
 9. Făurei 4 p.
 10. Chiscani 0 p.

 

Articole similare