Monden

Actorul Vasile Calofir a fost la un pas de moarte în vacanța din Zanzibar

Actorul buzoian Vasile Calofir pare a fi precum pisica cu nouă vieți. A avut o copilărie grea, a dormit prin Gara de Nord, a ajuns actor și l-ați văzut în show-uri precum „Dănutz SRL”, „Ferma Vedetelor”, „Ford Boyard” ori serialele „Numai iubirea” și „Mangalița”. Și când credea că le-a învins pe toate, în vacanța de anul acesta a văzut moartea cu ochii!

Dacă înainte de pandemie actorul Vasile Calo­fir avea multe evenimente și juca în piese de teatru din care câștiga bani frumoși, viața i s-a schimbat brusc, la 180 de grade, iar la 48 de ani poate spune că „s-a reinventat”. Buzoianul a slăbit aproximativ zece kilograme din cauza unui microb al mâinilor murdare care l-a făcut să stea la pat zece zile. „Un an de zile n-am câștigat nimic, am preferat să stau să citesc, să scriu piese de teatru și scurtmetraje pe care le voi produce singur. Am fost în Zanzibar într-o vacanță de unde am crezut că nu mai scap cu viață. Pentru că am luat un microb al mâinilor murdare și am stat 10 zile la pat. N-am luat COVID, dar am zburat 8.000 de kilometri ca să iau acest microb. Am făcut detox, n-am luat medicamente, n-am mâncat, am slăbit aproape 10 kilograme”, a povestit buzoianul pentru click.ro.

Vasile Calofir a recunos­cut că a fost o experiență total neplăcută, mai ales că nu a avut pe nimeni alături, iar cei din jurul său erau doar oameni care ,,că mor sau că trăiesc le este totuna”. „Am stat într-un bungalow și am zăcut fără să aibă grijă cineva de mine. Și asta de la o masă unde toată lumea a mâncat cu mâinile și pro­babil nu erau spălați. Mi-am revenit pentru că am trăit la viața mea multe. Când am plecat de acolo și am ajuns în Amsterdam am crezut că am renăscut și că lumea este altfel decât o știam eu. A fost o aventură drastică, mai rău ca într-un reality-show. Dur de tot. Ce reacții am avut, nici nu vreau să vă spun. Bucătarul șef și o doamnă de acolo au ajuns la urgență. Am mâncat doar orez și ananas și am băut apă îmbuteliată. Mă târam pur și simpu și îmi cumpăram singur. Crezi că asta se poate întâmpla doar în filme și nu în realitate, dar uite că mi s-a întâmplat. Dar acum sunt bine. Am scăpat de ­coro­navirus și era să mor de alt virus”, a mai povestit Vasile pentru click.ro.

Buzoianul este în continuare ofertat de regizori și de televiziuni, însă alege cu grijă în ce producții joacă. Momentan a debutat în regia ,,Rufe murdare cu proști…”, la Teatrul Elisabeta. „Suntem trei oameni care facem nouă roluri, fiecare câte trei: eu joc travesti, un soț abuzat și un șmecher șpăgar. O oră și 40 de minute, eu și colegele mele Adina Rotari, Sidonia Ganea și solistul Cristian Muntean jucăm în piesă asta”, ne-a mai mărturisit actorul, care, practic, se consideră ,,renăscut” și mai pregătit de noi încercări pentru viitor.

Articole similare