duminică, 20 septembrie 2020

Metalul, din nou victima cunoștințelor de geografie ale Federației. Ce spune antrenorul Vali Stan despre stabilirea seriilor de Liga a 3-a

După un sezon în care a făcut parte dintr-o serie care a respectat criteriile geografice, principalul aspect (sau așa ar trebui) pe care Federația îl ia în calcul atunci când stabilește componența seriilor de Liga a 3-a, Metalul a ajuns din nou mingea de ping-pong a federalilor. Acum doi ani, pentru a oferi Gloriei o promovare fără emoții în Liga a 2-a, echipa buzoiană a fost obligată să evolueze într-o serie cu echipe din orașe situate aproape de granița cu Ucraina, cu deplasări infernale și costuri pe măsură. Acum, Metalul este din nou victima criteriilor geografice aplicate de Federație și trimisă să evolueze într-o serie cu cinci formații din Ilfov și patru din Capitală. Cealaltă formație buzoiană, nou-promovata CSM Rm. Sărat, va evolua într-o serie cu reprezentantele județelor Vrancea, Brăila, Galați și Bacău.

Ce soluții viabile ar fi avut Federația pentru o împărțire echitabilă? „Cred că, din ceea ce calculasem noi, am fi putut fi într-o serie cu Constanța, Călărași și Ialomița. Dar nu ni se pare normal, indiferent cât ar fi vrut Federația să reducă costurile cu transportul, cu arbitrajul, cu aceste serii de zece echipe, adunând echipe din orașe apropiate. Nu mi se pare normal ca o serie să fie alcătuită din patru echipe din județul Brăila pentru că, din păcate, din câte știm, în fotbalul românesc și mai ales la nivelul mic, aduce mari surprize. Când o echipă are probleme și mare nevoie de puncte, așa se revigorează deodată și se împrospătează încât începe să câștige vreo două-trei meciuri… Din punctul acesta de vedere eu, dacă aș fi avut puterea de a decide, niciodată nu aș fi pus patru echipe din același județ în aceeași serie. Dar, revenind, eu cred că Râmnicul este în seria care trebuie, dar ce nu mi se pare mie corect este ca într-o serie de zece echipe, nouă să fie din București și din județul Ilfov și a zecea din Buzău, în condițiile în care ai posibilitatea de a completa această serie de 10, în locul celor de la Metalul, cu Popești-Leordeni sau Afumați, care sunt în seria de Constanța, Călărași și Ialomița, sau cu Clinceni 2, care este în seria Craiovei. Dar când începi să-ți dai cu părerea sincer despre ceea ce gândești nu poți decât să-ți faci rău în țara asta, indiferent de domeniul în care vorbești! Dacă sinceritatea ta deranjează, în momentul acela primești seria de București!”, a spus antrenorul Metalului, Vali Stan.

Vali Stan: „Putem termina pe locul 2!”

Încă din momentul în care a aflat componența seriei din care echipa sa va face parte în noul sezon, antrenorul Metalului a admis că lupta pentru promovare în eșalonul secund nu poate avea decât o favorită: CSA Steaua București.

Vali Stan crede însă că, în afara echipei de fotbal a Armatei, Metalul se va putea duela de la egal la egal cu restul adversarelor, iar într-o situație ideală ar putea încheia sezonul re­gulat pe locul 2. „La prima vedere, când am văzut seria, am zis <Wow>! E clar că CSA Steaua pleacă cu prima șansă. Mai este și Tunari, o echipă bună de Liga a 3-a și foarte greu de bătut. Noi ne-am confruntat cu ea, este o echipă foarte bine așezată și bine organizată. Cu celelalte echipe vom juca de la egal la egal. Știu ce lot și-a format CSA Steaua, obiectivele sunt pe măsura investițiilor și atunci putem termina pe locul 2. Dar la fel de bine, analizînd și returul, pentru că v-am spus, multe echipe din același județ – și la noi sunt nouă, nu patru-, poți chiar și să retrogradezi! Dar eu nu mă gândesc până acolo. Noi ne pregătim, suntem organizați, suntem ordonați. Dar poți să prinzi o perioadă proastă de trei-patru etape din nouă, să apară ghinionul și să nu ai rezultate, deci se duce o jumătate din tur. Jumătatea cealaltă începi să revii, să recuperezi și vine returul, cu nouă echipe din București-Ilfov…”, a completat antrenorul Metalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!