Sport

Metalul, ca Betis sau Beșiktaș. Campanie de colectare a jucăriilor pentru copiii mai puțin norocoși

La meciul de sâmbătă, 14 octombrie, dintre Metalul și Hamangia Baia, suporterii sunt invitați să se implice într-o campanie caritabilă organizată de clubul buzoian, adresată copiilor ale căror destine n-au fost tocmai fericite. Pasionații de fotbal pot veni la meci cu jucării sau cu cărți, contribuind, astfel, la colectarea inițiată de alb-albaștri. Evident, dacă mai trebuie specificat, accesul pe arena Cornel Negoescu va fi liber pentru toată lumea, așa cum, de altfel, este de ani buni de zile.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a clubului, apelul către microbiști fiind rostit de mijlocașul Dan Stan: „Ia şi o jucărie cu tine. Noi le vom strânge pe toate și le vom dona copiilor care visează la o jucărie. Așadar, una dintre jucăriile tale ar putea fi cea mai frumoasă jucărie pe care alt copil a ținut-o vreodată în brațe”.

În mod special după pandemie, câteva cluburi de fotbal din lume au organizat campanii asemănătoare. Ideea a plecat, se pare, din Andaluzia, acolo unde fanii celor de la Betis Sevilla au aruncat în teren zeci de mii de jucării din pluș pentru a veni în ajutorul copiilor fără posibilități materiale din zonă. Nu mai departe de acum câteva luni, pe stadionul celor de la Beșiktaș Istanbul a plouat cu ursuleți de pluș, donație venită din partea fanilor pentru supraviețuitorii unui seismului din februarie, care a afectat Siria și Turcia. Nici entitățile sportive buzoiene nu sunt străine de asemenea gest solidar, cei de la HC Buzău organizând în două rânduri asemenea evenimente.

La meciul dintre Metalul și Hamangia, fanii pot aduce și cărți, pe care clubul le va dona ulterior. Jucăriile vor merge către copiii din centrele de plasament, iar clubul buzoian dorește, prin acest eveniment, să atragă atenția asupra nevoilor altor semeni de-ai noștri.

La meciul programat sâmbătă, de la ora 15.00, sunt bineveniți toți cei care vor să facă un gest nobil, indiferent dacă sunt microbiști sau nu. Cu certitudine, indiferent de rezultat, toți vor merge acasă cu un zâmbet pe buze, știind că au făcut o faptă bună. Dacă acest eveniment va avea succes, conducerea clubului nu exclude organizarea unei campanii mai ample pentru ajutorarea copiilor din centrele de plasament, sau care provin din familii social vulnerabile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker