Politic

Mesaje de la Ciolacu și Romașcanu la final de mandat al Ambasadorului Israelului

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, au transmis mesaje legate de încheierea mandatului de Ambasador al Israelului în România a diplomatului David Saranga. Ambii politicieni s-au declarat mulțumiți de colaborarea cu Ambasadorul israelian, adăugând că au fost impresionați de deschiderea acestuia față de România.

„Ambasadorul David Saranga este unul dintre cei mai activi și sinceri susținători pe care îi are România în acest moment. I-am mulțumit cu ocazia încheierii misiunii de Ambasador al Israelului în România, pentru toată activitatea depusă în mandatul său, dar și pentru faptul că a fost un model și o sursă de inspirație pentru ceea ce înseamnă comunicarea modernă și eficientă. Deși ne pare rău că pierdem un Ambasador de excepție, ne bucurăm să știm că românii au câștigat un mare prieten pentru totdeauna”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, senatorul Lucian Romașcanu a apreciat activitatea lui David Saranga și din punct de vedere cultural, enumerând o serie de evenimente la care a avut plăcerea să colaboreze cu Ambasadorul Israelului. Printre acestea, s-au numărat concertul cântăreței Yasmin Levy, împreună cu Orchestra Metropolitană București la Opera Națională, pe 26 mai, cu ocazia celebrării independenței statului Israel, parteneriatul dintre Teatrul Național București și Teatrul Habima, teatrul național al Israelului, cu premieră jucată pe scena TNB și susținerea, împreună, a lansării cărții „Copacul cu rădăcini de 1700 de ani”, dedicată celor 1.700 de ani de cultură evreiască în spațiul german, alături de alte momente importante. „Ambasadorul statului Israel, David Saranga, își încheie mandatul în România, un mandat de succes, un mandat în care partea apropierii culturale între Israel și România a jucat un rol central (…) Calitatea fundamentală a unui ambasador este aceea de a iubi țara a cărei interese o reprezintă. David Saranga are o calitate în plus, aceea că iubește profund și România. Îi urez la final de mandat să aibă sănătate și succes în viitor și să continue ceea ce deja a început, să fie și un ambasador al României peste tot pe unde îl vor purta pașii. Toda raba, David!”, a scris Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook.

Articole similare