Sport

Meci crâncen în Giulești pentru handbalistele Gloriei

Rapid București – Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 11.00, pe TVR1

Episodul 2 din ,,tripla” de foc care i-a fost stabilită Gloriei la tragerea la sorți a programului competițio­nal, în startul noului sezon al Ligii Naționale (Bistrița – Rapid – Rm. Vâlcea) se va derula sâmbătă, în Sala Giulești, împotriva unui adversar poate și mai dificil decât Bistrița, pe care buzoiencele au învins-o la Sala Sporturilor, în runda inaugurală. Socotită, în urma transferurilor pe care le-a tot efectuat în ultima vreme, a doua pretendentă la titlu, Rapid trebuie să arate că investițiile și așteptările suporterilor au acoperire și în realitate. Dacă au tratat la ,,și altele” Final Four-ul Cupei României, altfel au stat lucrurile în campionat, pe care jucătoarele pregătite de selecționerul Spaniei, Carlos Viver, l-au început ca din tun, 27-15 pe terenul nou-promovatei CSM Deva. Lotul este plin de vedete, jucătoare cu cotă și nume, pe care clubul giuleștean a reușit să le disloce de la CSM București și SCM Rm. Vâlcea. Portărița echipei naționale, Denisa Dedu și Gabriela Perianu stau în fruntea listei de achiziții dar pe care, din fericire Gloria nu le va întâlni, prima fiind însărcinată, iar a doua în recuperare după o ope­rație de ligamente. Dar și așa au rămas destule pericole cărora fetele lui Aurelian Roșca trebuie să le facă față în meciul de sâmbătă: portărițele Elena Voicu și Julie Foggea, pivotul spaniol Ainhoa Hernandez Serrador, Oana Manea, convinsă să-și reia activitatea după ce își anunțase retragerea în urmă cu 2 ani, Eliza Buces­chi și nu în ultimul rând Alicia Fraga Fernandes, centrul naționalei Spaniei, una dintre cele mai complete jucătoare din Liga Națională, adusă de la Vâlcea.

Meciul, pe TVR 1, dar și susținerea din tribune e o opțiune la îndemână

Unul din derby-urile momentului în Liga Națio­nală, duelul dintre Rapid și Gloria va fi transmis în direct pe TVR 1 sâmbătă, de la ora 11.00. Partida este atractivă și, pentru suporterii Gloriei, care își pot susține favoritele chiar din tribune. Spre deosebire de prețurile stabilite de clubul din Crâng (20 și 30 de lei), Rapid a scos la vânzare bilete la prețuri extrem de accesibile: 7 lei la Tribuna a 2-a, 12 lei la Tribuna 1 și 22 lei la Tribuna 0. Evident, cu mențiunea că accesul în Sala Giulești se va face cu respectarea tuturor măsu­rilor sanitare și de distanțare socială aflate în vigoare:

• spectatorii sunt obli­gați să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19 (pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), re­zultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore), rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore)

• purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata evenimentului

• accesul nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât sau dificultate în respirație

• păstrarea distanței de 1,5 metri este obligatorie în incinta sălii

• accesul în sală va avea loc cu 30 de minute înainte de începerea meciului

Liga Națională – Etapa a 2-a

• Gloria Bistrița – CSM București

• HC Zalău – CSM Sla­tina

• Minaur Baia Mare – Dunărea Brăila

• Rapid București – Gloria Buzău

• Știința București – Măgura Cisnădie

• SCM Rm. Vâlcea – CSM Deva

• SCM Craiova – Dacia Mioveni

Clasament

1. CSM BUCUREȘTI 6 p.

2. Rapid 3 p.

3. Cisnădie 3 p.

4. Brăila 3 p.

5. Gloria 3 p.

6. CSM Slatina 3 p.

7-8. SCM Craiova 1 p.

SCM Rm. Vâlcea 1 p.

9. Mioveni 0 p.

10. Știința 0 p.

11. HC Zalău 0 p.

12. Bistrița 0 p.

13. Baia Mare 0 p.

14. CSM Deva 0 p.

Articole similare