Actualitate

Masă rotundă pe tema schimbărilor climatice, la Muzeul Județean Buzău

De Ziua Sustenabilității în România, Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România, cu susținerea Primăriei Municipiului Buzău, organizează  o masă rotundă cu tema „Schimbările climatice între fake news și realitate”.

„Este o inițiativă a Ambasadei Sustenabilității  în România (ASR), fiind al doilea an consecutiv în care organizația propune identificarea de soluții și idei prin care să creștem ritmul de construire a unei societăți sustenabile. Pentru a crește impactul ZSR, Ambasada Sustenabilității în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a conturat un proiect de lege privind Ziua Sustenabilității în România ca zi națională pe data de 27 octombrie. Legea a fost adoptată de Senat și se află în acest moment, într-un proces de dezbateri în cadrul Camerei Deputaților, camera decizională”, anunță Muzeul Județean Buzău. Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie 2022, începând cu ora 11.00, la sediul instituției din municipiului  Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, Sala Amfiteatru.

Inițiativa organizației neguvernamentale are la bază o serie de dovezi științifice.

„Dovezile științifice sunt clare: există mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră decât în orice moment al istoriei omenirii. Ne confruntăm cu o urgență climatică: emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitatea umană, provoacă schimbarea climatului nostru și își pun amprenta în mod vizibil și asupra sănătății oamenilor. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru casa noastră, planeta Pământ. Mai avem timp, însă nu mai avem timp de pierdut, de aceea avem nevoie de un efort comun sincronizat al tuturor actorilor din societate (cetățeni, companii, ONG-uri și autorități)”, anunță organizatorii.

Acesta este contextul în care site-ul www.ziuasustenabilității.ro, dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România (ASR), reunește o serie de soluții pe care orice actor din societate le poate implementa pentru a-și reduce amprenta de carbon și încetini astfel cronometrul climatic: consum responsabil de resurse, tranziția la economie circulară, investiții în energie verde, dezvoltarea de lanțuri valorice verzi în mediul privat, creșterea procentului de achiziții publice verzi, creșterea procentului de credite verzi pentru susținerea tranziției la afaceri cu emisii scăzute de carbon etc.

„Ziua Sustenabilității în România (ZSR): O zi simbolică pe cale să devină o tradiție anuală pentru analiza progresului sustenabilității la nivel național. O zi în care încetinim ritmul activităților noastre zilnice și căutăm soluții și idei prin care să creștem ritmul de construire a unei societăți mai sustenabile. Evenimentul este o inițiativă a Ambasadei Sustenabilității în România și își propune să aducă vizibilitate națională asupra conceptului de sustenabilitate. Pe de o parte, să îl explice în termeni simpli, astfel încât să fie înțeles de cât mai mulți oameni, iar pe de altă parte, să îl sărbătorească acolo unde este deja înțeles și tradus în acțiuni concrete și să îi aducă în prim-plan pe cei care sunt deja inițiatori ai schimbării”, spun reprezentanții organizației neguvernamentale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker