joi, 04 martie 2021

Marina Baboi: ,,Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice! Și mă dedic 100% pentru asta!”

• Sprintera nr. 1 a României, dezvăluiri pentru site-ul Federației în cadrul proiectului ,,Campionii României 2020”

Marina Baboi va reuși să termine cel de-al patrulea an la rând în postura de cea mai ra­pidă sportivă din România! Într-un 2020 bulversat total de pandemie, cu multe competiții anulate, sprintera buzoiană nu s-a abătut niciun moment de la pregătire, de la antrenamente, iar concursurile la care a participat, atâtea câte au fost, i-au adus de fiecare dată mari satisfacții. Campioană națională indoor și în aer liber, campioană internațională a României, campioană balcanică – sunt momentele de vârf ale celui mai valoros sportiv buzoian în anul care se va încheia în curând. Performanțele Marinei, dar și ale celorlalți atleți care au performat într-un 2020 total atipic, sunt scoase în evidență, o dată în plus, de Federația Română de Atletism care desfășoară, prin intermediul site-ului oficial, proiectul ,,Campionii României 2020”, prin care sunt dezvăluite povești nespuse ale sportivilor care au reușit să devină campioni naționali în sală și în aer liber ori să cucerească medalii. Marina a răspuns întrebărilor redactorilor site-ului fra.ro, vorbind despre cum a fost pentru ea anul competițional 2020, dezvăluind care a fost cel mai plăcut, dar și cel mai greu moment, ce planuri are pentru 2021 și care a rămas, în continuare, cel mai mare vis al său.

Reporter: Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?

M.B.: Anul 2020 a fost cu siguranță unul dificil. Incertitudinea pe care am trăit-o și dificultățile pe care le-am avut în pregătire au făcut ca acest an să fie unul greu. Din fericire, am reușit să mă adaptez situației actuale și să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus.

R.: Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate ai reușit, totuși, să devii campion național atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?

M.B.: Sunt o fire extrem de ambițioasă. Poate că uneori ambiția mea este dusă la extrem. Însă, întotdeauna reușesc să fac ceea ce îmi propun. Iar în acest an, mai mult ca niciodată, am vrut să demonstrez că ambiția, munca și dedicarea mea nu pot fi învinse, indiferent de obstacolele ce apar pe parcurs.

R.: Care a fost cel mai greu moment din acest an?

M.B.: Cel mai greu moment a fost acela în care au început să fie anulate competițiile majore, atât naționale, cât și cele internaționale. Nu știam în ce direcție să merg și ce este de făcut. Însă, împreună cu antrenoarea mea, Doina Voinea, am reușit să găsim rezolvare pentru tot.

R.: Dar cel mai plăcut?

M.B.: Cel mai plăcut moment a fost la Campionatele Naționale, unde am reușit să îmi apăr, pentru al treilea an consecutiv, titlurile de campioană în probele de 100 m și 200 m. Cu atât mai mult, cu cât mi-am stabilit un nou record personal în proba de 200 m.

R.: Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?

M.B.: Eu pot să spun că am avut noroc și mi-am putut menține stilul de viață de dinainte de pandemie. Faptul că am mers zi de zi la antrenament și că am făcut exact ce făceam și înainte de pandemie, m-a ajutat să trec mai ușor prin această situație.

R.: Ce îți propui pentru 2021?

M.B.: Am așteptări mari de la anul 2021. Dar, momentan, îmi doresc doar să pot concura la toate competițiile ce sunt planificate pentru anul viitor, fără ca acestea să fie ­anu­late din cauza situației mondiale actuale. Dacă există competițiile, atunci cu siguranță o să pot face tot ceea ce mi-am propus.

R.: Care este marele tău vis, ca sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?

M.B.: Cu siguranță, visul oricărui sportiv este să ajungă la Jocurile Olimpice. Acesta este și visul meu. Mă dedic 100% pentru acest vis și tot ceea ce fac zilnic se îndreaptă în această direcție.

Palmares în 2020:

  • medalie de aur la 60 m la CN tineret de la București
  • medalie de argint la 60 m la CN seniori de la București
  • medalie de aur la 100 m la Internaționalele de la Cluj Napoca
  • medalie de argint la 200 m la Internaționalele de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 100 m la CN tineret de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 100 m la CN seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 200 m la CN tineret de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 200 m la CN seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de bronz la 100 de metri la Campionatele Balcanice de seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la ștafeta 4×100 m la Campionatele Balcanice de seniori de la Cluj Napoca

loading...
error: Content is protected !!