luni, 06 iulie 2020

Marina Baboi și-a făcut datoria, dar România a retrogradat

Dezamăgire pentru delegația României pre­zentă la Cupa Europei pe echipe la atletism, al doilea eșalon ­va­loric. Atleții „tricolori” nu au putut evita retrogradarea în Liga a 2-a (al treilea eșalon), terminând competiția pe locul 8, cu 225,50 de puncte.

Dintre acestea, Marina Baboi a adus 8, reușind să termine pe locul 4 în finala probei de 100 de metri și a contribuit decisiv la obținerea altor 5, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri, unde a fost primul schimb și a ajutat la ocuparea locului 7 în finală. Potrivit site-ului Federației, lupta pentru evitarea retrogradării s-a dat între România și Irlanda, cea care avea să ocupe la final locul 7,  cu 227 de puncte, ultima probă, cea de ștafetă masculină de 4×400 metri, făcând, până la urmă, departajarea.

Mai exact, înaintea celei de-a 39-a probe, România era în față cu o jumătate de punct. Cum, însă, irlandezii au ieșit în fața noastră, România a fost cea care a retrogradat.

Competiția, care a presupus lupta între 11 echipe (Belgia, Belarus, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Turcia și Ungaria), a fost câștigată de Portugalia (302 pct) care și-a ­asi­gurat prezența în viitoarea ediție a Superligii, primul eșalon valoric.

loading...
error: Content is protected !!