Sport

Marina Baboi, încă două medalii la un palmares impresionant

Aur la 60 și 200 metri la Campionatele Naționale

În urmă cu 15 ani, Marina Baboi obținea primul titlu de campioană națională indoor, culmea, la triatlon. Se întâmpla în 2010, iar de atunci fetița de 10 ani se transforma destul de repede în principalul vector de performanță al României în probele de sprint.

În cei 15 ani de competiții indoor și alți 14 în aer liber, săgeata blondă a adunat 12 titluri de campioană balcanică, patru de vicecampioană și cinci medalii de bronz la Campionatele Balcanice. A obținut, de asemenea, 70 de titluri de campioană națională (la toate categoriile de vârstă) la 60, 100 și 200 și 4 x 400 de metri, 11 de vicecampioană și  patru medalii de bronz.

Dacă palmaresul nu era destul de bogat, în panoplia cu trofee a buzoiencei s-au adăugat încă două titluri obținute în week-end. Marina a câștigat din nou probele de 60 și 200 metri la Etapa Finală a Campionatului Național de seniori și U 23, demonstrând, dacă mai era nevoie, că este cea mai bună vitezistă a României. Din nou, proba de 60 de metri plat a constituit un așa-zis duel al generațiilor, Marina devansându-le pe Maria Bisericescu (21 de ani) și Cosmina Balaban (19 ani).

Pentru atleta de la Gloria, sezonul a început excelent, cu patru medalii de aur, primele două fiind obținute la Cupa României. Buzoianca va beneficia de câteva binemeritate zile de recuperare, urmând să ia startul și la Campionatele Universitare.

La aproape 25 de ani – pe care îi va împlini în luna iunie -, Marina se poate mândri că a obținut rezultate excelente, confirmate prin medalii, nu numai la probele de sprint, ci și la garduri, lungime, sau înălțime.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker