Administrație

Marian Mărgărit, primarul de 8 stele al județului, a lansat „Imnul satului românesc”

În perioada 5-8 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București, s-au desfășurat lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul Director, în ședință ordinară pe semestrul I/2023.

Ediția din acest an a Adunării Generale a ACoR a reunit un număr impresionant de participanți: peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM).

Printre cei 400 de participanți s-au aflat și patru primari buzoieni. Este vorba despre primarii comunelor Boldu, Vâlcelele, Murgești și Lopătari.

În cadrul acestei adunări, un trofeu i-a fost atribuit primarului comunei Boldu, Marian Mărgărit: trofeul „Nicolae Sabău” pentru anul 2022, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția la promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specific satului românesc, alături de un Ordin de Merit. Primarul din Boldu este autorul Imnului Asociației Comunelor din România: „Am scris, la solicitarea Consiliului Director al Asociației Comunelor, «Imnul satului românesc», muzică și versuri adoptate pe loc de cei 400 de primari prezenți la reuniune”, a spus primarul din Boldu.

Iată și câteva versuri ale imnului:„Într-un suflet, trăim și zidim/Al comunelor noastre destin,/Doar aici, din vechimi se-ntâlnesc/Dumnezeu și satul românesc./În credință și dor se-ntâlnesc/Dumnezeu și neamul omenesc”.

 „Neamul românesc își are rădăcinile cele mai adânci în satul românesc. Să avem grijă să îl păstrăm sănătos,
să-i apărăm identitatea. Altfel se pierde neamul!”,
a declarat Marian Mărgărit pentru OPINIA.

Reamintim că, în urmă cu doi ani, Marian Mărgărit a scris „Imnul eroilor din Valea Uzului”, lansat la Cimitirul Internațional din Valea Uzului, unde a primit placheta și diploma de fiu al Văii Uzului.

Primarul Marian Mărgărit se află la cârma comunei Boldu de mai bine de trei decenii. Unul dintre atuurile sale este talentul artistic. Marian Mărgărit cântă de la vârsta de șapte ani, iar de-a lungul vieții a învățat să cânte la cinci instrumente – pian, vioară, acordeon, orgă și chitară – cu ajutorul cărora compune melodii pentru poeziile pe care le scrie.

Talentul artistic a fost moștenit de fiul său, Georgian, care a devenit cunoscut pe plan național în urma colaborării cu Vanotek și The Code, a căror melodie, „I’m Coming Home”, s-a clasat a doua la selecția națională pentru Eurovision 2016. Georgian Mărgărit este absolvent de Teologie și cochetează cu politica, fiind ales, în anul 2020, consilier județean. Marian și Georgian Mărgărit au, de mai mult timp, o colaborare fructuoasă cu Fuego, căruia îi compun muzică și versuri.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker