Sport

Măcar pe vâlcence să le batem

Duel doar de orgoliu, joi, la Sala Sporturilor

Cum șansele Gloriei de a accede în cupele europene sunt doar pur teoretice, partidele din Liga Florilor vor sta mai degrabă sub semnul orgoliului decât al mizei. Odată cu înfrângerea de la Bistrița, Buzăul, cu doar 19 puncte acumulate, a ieșit, practic, din orice calcule pentru primele patru locuri.

Joi, la Sala Sporturilor, se va juca un meci important însă, întrucât oaspete vor fi ex-campioanele de la Râmnicu Vâlcea, o echipă de asemenea în afara obiectivului și despre care mulți specialiști opinau că se va clasa pe podium la finele campionatului. Dacă oaspetele mai pot „drege busuiocul”, pentru Gloria rămâne doar orgoliul, acela de a le face viața cât mai grea adversarelor cu ștaif din Liga Națională.

Cea mai recentă întâlnire între cele două combatante de joi a fost tranșată de vâlcence, 30-24, în septembrie anul trecut. Rezultatul venea ca o deziluzie mare pentru fanii buzoieni, întrucât Gloria câștigase ambele meciuri în ediția trecută de campionat. În meciul de joi, tot Râmnicu Vâlcea ar porni cu prima șansă, cel puțin în opinia bookmakerilor. Mai toate casele de pariuri oferă cote ceva mai mici oaspetelor.

Pentru partida de joi, clubul pune la dispoziție bilete la prețul de 15 de lei. Acestea pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete din imediata vecinătate a sălii. Copiii, sportivii legitimați la orice club din oraș, persoanele cu dizabilități și seniorii septuagenari beneficiază de gratuitate.

Ștefania Jipa

Între timp, Gloria a mai perfectat un transfer. Ștefania Jipa, de la Craiova, și-a dat acordul să evolueze pentru Buzău din sezonul viitor. Fostă echipieră a celor de la CSM București, pivotul de 23 de ani este internațional de tineret, reprezentând România la Under 18, 19 și 20. A fost componentă a lotului Under 19 la Campionatul European din 2019, acolo unde tricolorele au obținut locul cinci. Cu CSM, este sfertfinalistă a Ligii Campionilor, în 2020 și 2021.

Articole similare