Sport

„Lupii”, învinși de cronometru!

HC pierde cu CSM, 24-25

„At the buzzer” este expresia folosită în baschetul american atunci când mingea intră în coș, deși timpul regulamentar expiră în timp ce balonul este deja pe traiectorie. Dacă s-ar fi aplicat regula din NBA, HC Buzău și CSM București ar fi terminat partida de sâmbătă la egalitate. Din păcate, Lupii au trebuit să se recunoască învinși de cronometru.

Prima repriză a fost cât se poate de echilibrată, atât Buzăul, cât și CSM succedându-se la conducere. Primii care au reușit să se desprindă la două lungimi au fost oaspeții, 8 la 10, după un contraatac finalizat de Ioannou. Cu patru minute înainte de finalul primului mitan, CSM conducea cu 12 la 10, dar la cabine s-a intrat la egalitate, 12 la 12, după ce Bejinariu și Mironescu punctaseră pentru Buzău.

Actul secund a stat, de asemenea, sub semnul echilibrului, însă CSM a condus mai tot timpul. Diferența pe tabelă a rămas însă de 1-2 goluri, astfel că speranțele fanilor buzoieni au fost menținute intacte. Bucureștenii s-au desprins în două rânduri la plus trei, prima dată în minutul 49, după golul lui Csepregi, a doua oară în minutul 53, prin Dodica. Lupii au rămas însă în meci, Mitrovic, Bejinariu și același Mitrovic punctând  consecutiv pentru HC. Era 23 la 23 și se părea că elevii lui Armanu au potențialul de a realiza încă o surpriză!

Din păcate, pe final, două goluri semnate de Botea au făcut diferența în favoarea bucureștenilor. Cu 22 de secunde înainte de buzzer, Mane a redus din diferență, Buzăul a mai avut șansa unei aruncări, însă cronometrul sălii a indicat finalul partidei, chiar înainte ca mingea să intre în poartă.

La final, multă tensiune, cu staff-ul buzoian contestând atât maniera de arbitraj, cât și decizia cavalerilor fluierului de la ultima fază. Din păcate, regulile handbalului stipulează că timpul de joc se sfârșește o dată cu semnalul automat dat de cronometrul tabelei de marcaj. Astfel, Buzăul pierde dramatic, 24 la 25.

După 21 de runde, HC este pe locul 9, cu 25 de puncte, 3 mai multe decât urmăritoarea Poli Timișoara.

Articole similare