Politic

Lungu, despre voucherele pentru persoanele vulnerabile: PSD se ține de cuvânt!

Guvernul a aprobat, în ședința de luni, ordonanţa de urgenţă privind acordarea de vouchere sociale persoanelor vulnerabile pentru compensarea unei părţi din cheltuielile cu hrana, măsură ce face parte din pachetul economico-social „Sprijin pentru România”.

Voucherele au o valoare de 250 de lei și vor fi distribuite o dată la două luni, începând cu luna iunie. Aproape trei milioane de români vor primi acest sprijin financiar, categoriile considerate vulnerabile fiind pensionarii și persoanele cu dizabilități care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile cu cel puțin doi copii sau cele monoparentale, ale căror venituri nete sunt egale sau sub pragul de 600 de lei, dar și persoanele fără adăpost pot beneficia de aceste vouchere.

Deputatul PSD Romeo Lungu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, legat de măsura nou adoptată, subliniind că inițiativa acesteia aparține social-democraților. „PSD se ține de cuvânt! Până la trei milioane de români aflați în dificultate vor primi vouchere pentru achiziționarea de alimente. Ordonanța de Urgență prin care persoanele vulnerabile vor beneficia de acest sprijin financiar a fost aprobată astăzi (luni, n.r.), în Guvern. Având o valoare fixă de 250 de lei, voucherele vor fi acordate la fiecare două luni, iar distribuirea lor va începe din iunie.

Vor beneficia de acest sprijin pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puțin 2 copii sau monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; persoanele fără adăpost. Este încă o dovadă a faptului că PSD a venit la guvernare cu gândul de a-i sprijini pe români să facă față noilor provocări de ordin social și economic”, a transmis Romeo Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare