Economic

Lucrările de achiziţie date geofizice din judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa se apropie de final (P)

Proiectul de prospectare geofizică început în aceasta toamnă de către Hunt Oil Company of Romania, având ca furnizor de servicii compania Prospecţiuni SA, se apropie final. În această etapă, reprezentanţii Prospecţiuni susţin că principalul element îl reprezintă încheierea ciclului de activităţi care a stat la baza demarării lucrărilor în judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, şi anume men­ţinerea unei bune relaţii cu localnicii şi autorităţile implicate în proiect.
„Punem mare preţ pe comunicarea directă cu fiecare persoană în parte. Este important ca localnicii să înţeleagă ceea ce facem, şi îi încurajam constant să ni se adreseze dacă au întrebări sau nelămuriri. Fiecare discuţie este personalizată în funcţie de om, pentru că ne dorim ca toata lumea să aibă de câştigat. De peste 65 de ani, de când lucrăm în Romania, am revenit de mai multe ori în aceleaşi locuri şi vom mai reveni în funcţie de interesul pentru zona respectivă. Ca în orice domeniu de activitate, o cercetare se reia la anumite perioade de timp, în funcţie de noile tehnologii apărute. De asemenea, o cercetare se poate relua şi în funcţie de strategia statului în ceea ce priveşte domeniul respectiv. De aceea este important să ştim că ne putem întoarce oricând, în orice zona a ţării. Trăinicia relaţiei cu localnicii a stat dintotdeauna la baza activităţii noastre şi ne bucură faptul că am reuşit să consolidam acest aspect cu ocazia proiectului derulat în judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa”, a declarat Marius Milea, Director General Prospecţiuni.

Care sunt mai exact paşii incluşi în etapa finală a lucrărilor?

Compania Prospecţiuni susţine un mediu de lucru definit prin etică, transparenţă şi respect reciproc, iar toate proiectele se derulează conform acestor principii. Astfel, la finalul oricărei lucrări, echipele de lucru ale companiei urmăresc o procedura strictă: mai întâi semnează un acord de încheiere a proiectului cu instituţiile locale implicate, strâng toate materialele folosite pe terenurile cuprinse în perimetrul de lucru şi le mulţumesc localnicilor pentru ajutorul acordat.
Ulterior îndepărtării echipamentelor de în­re­gis­trare a datelor ge­o­fizice, reprezentanţii Pros­pec­ţiuni vor inspecta aliniamentele pentru a verifica dacă toate materialele au fost strânse, pentru a restabili orice potenţială perturbare şi pentru a se asigura că, în eventualitatea producerii unor daune accidentale, s-au oferit compensaţiile afe­rente.
În cazul producerii unor daune agricole temporare în urma activităţii de prospectare, acestea sunt compensate integral, toate măsurile şi calculele fiind în avantajul utilizatorului de teren. Valoarea compensaţiilor este stabilită în urma unui calcul obiectiv care include suprafaţa terenului, pre­ţul pieţei pentru cultura respectivă şi producţia la hectar. În plus, în timpul sau după finalizarea lucrărilor, localnicii îşi pot desfăşura activităţile agricole fără nicio problemă, cu o productivitate la fel de mare ca înainte.
Pentru o informare corectă şi promptă, localnicii pot contacta cu încredere reprezentanţii Prospecţiuni la numerele de telefon 0731. 320. 900 sau 0732. 669. 382, sau la adresa de email [email protected].

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker