Cultură

Lucrări științifice din domeniul istoriei, prezentate de cercetători la „Gaudeamus”

Un nou moment de excepție în cadrul târgului de carte „Gaudeamus”, Buzău, ediția a II-a,  are loc sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 14.00, ora la care cercetători din București, Brăila și Buzău dau întâlnire buzoienilor pentru a prezenta lucrări științifice din domeniul istorie și științe auxiliare.

Programele editoriale de carte științifică, prezente și nu prea în sfera de interes a publicului larg, tind să câștige teren.

Despre programele editoriale ale instituțiilor de cercetare, despre rolul cărții științifice în dezvoltarea cunoștințelor și a cercetării în general, dar și despre cum literatura de cercetare poate depăși condiția de nișă se va discuta sâmbătă  la Centrul Muzeal „I. C. Brătianu”.

Prezentarea cărților pe 23 septembrie, va fi făcută de  către o parte dintre autor, pentru că, în general, pe cercetători îi scoți greu din bibliotecă sau de pe șantierul arheologic, din teren; pentru ei sunt în mediul prietenos acolo unde își desfășoară activitatea de cercetare. Cărțile pe care le vom prezenta nu vor avea stand la târg, pentru că ele se regăsesc la Muzeu, la toate museum shop-urile Muzeului Județean Buzău, iar pentru cei interesați, avem, începând cu 2018, și serviciul de achiziție online de carte științifică”, spune directorul instituției de cultură, Daniel Costache.

Ca și anul trecut, și anul acesta Muzeul Județean Buzău este partener în organizarea acestui târg.

Articole similare