Sport

Luceafărul, într-o formulă restrânsă a Ligii 1 de futsal

Luceafărul continuă şi în noua ediţie a Ligii 1 de futsal care va începe pe 3 septembrie şi va avea la start doar opt echipe, echipa buzoiană urmând să le aibă ca adversare pe United Galaţi, FK Od. Secuiesc, Autobergamo Deva, Clujana Cluj, CFR Timişoara, Sportul Ciorăşti şi West Deva. Există posibilitatea să rămână doar şapte, după ce echipa din Ciorăşti a anunţat că nu dispune de fonduri să se mai înscrie în noul campionat.

Sezonul regulat va cuprinde 21 de etape, care se vor disputa în trei faze (tur-retur-tur). La finalul sezonului regulat, echipele de pe locurile 7 şi 8 vor disputa barajul de menţinere/promovare în Liga 1 în sistemul cel mai bun din trei meciuri, echipa de pe locul 7 disputând două meciuri din trei pe teren propriu. În play-off se vor întâlni echipele de pe locurile 3-6, care vor juca în sistemul cel mai bun din 3 meciuri după următoarea împerechere: loc 3 – loc 6, respectiv loc 4 – loc 5.

Semifinalele se vor desfăşura în sistemul cel mai bun din 3 meciuri după următoarea împerechere: loc 1 – învingătoare loc 4 / loc 5, respectiv loc 2 – învingătoare loc 3 / loc 6. Finala campionatului se va juca în sistemul cel mai bun din 5 meciuri între câştigătoarele semifinalelor, în timp ce formaţiile învinse în semifinale se vor întâlni în finala mică.

Antrenor nou la Luceafărul

Potrivit unui comunicat de pe pagina oficială de Facebook a clubului, din acest sezon, Luceafărul Buzău va avea un nou antrenor principal. Este vorba de profesorul Marius Cozma, în vârstă de 49 de ani, care a mai antrenat, până acum, pe Sportul Ciorăşti, United Galaţi, CSM Focşani şi Poli Iaşi. Fostul antrenor principal Radu Burciu va rămâne alături de Luceafărul ca jucător, făcând parte în continuare din staff-ul echipei. Cozma va debuta oficial ca antrenor al Luceafărului în meciul de la Sala Sporturilor, de pe 4 septembrie, cu Clujana Cluj Napoca, din runda inaugurală a noului campionat.

Program Luceafărul

  • Etapa 1: Luceafărul – Clujana Cluj Napoca
  • Etapa a 2-a: FK Od. Secuiesc – Luceafărul
  • Etapa a 3-a: Luceafărul – Autobergamo Deva
  • Etapa a 4-a: Luceafărul – Sportul Ciorăşti (?)
  • Etapa a 5-a: United Galaţi – Luceafărul
  • Etapa a 6-a: Luceafărul – CFR Timişoara
  • Etapa a 7-a: West Deva – Luceafărul

Articole similare