Actualitate

A luat mașina „să-i facă RAR-ul” și a dus-o la amanet

Un tânăr în vârstă de 34 de ani a fost reținut de către polițiștii IPJ Buzău pentru 24 de ore. În cursul lunii septembrie, un bărbat din Chiojdu a încredințat autoturismul și documentele de proveniență ale maşinii unei persoane, pentru a efectua autentificarea în vederea înmatriculării. Ulterior expirării termenului stabilit conform înțelegerii, persoana a refuzat să înapoieze autoturismul, prejudiciul fiind estimat la 14.000 de euro.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că principalul bănuit este tânărul de 34 de ani, din municipiul Buzău. În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că, prin folosirea a două înscrisuri olografe, din care rezulta în mod fals că acesta este proprietarul autoturismului, ar fi indus în eroare reprezentanții unei case de de împrumut din municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, lăsând drept garanție autoturismul, ar fi obținut 30.000 lei.

Poliţiştii au descoperit autoturismul la punctul de lucru al societăţii comerciale şi au dispus măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, având în vedere faptul că buzoianul nu figurează ca deţinător de permis de conducere, în cauză au fost demarate cercetări şi cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, în cursul acestei zile, acesta urmează a fi prezentat parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei, în vederea arestării preventive.

 

 

Un comentariu

  1. Vai vai vai…sa fie cunoscutul Birlic?care de ani de zile se plimba ca la el acasă prin birourile e la înmatriculări, politie, primărie și r.a.r?Și al cărui frate e procuror?Și care nu e la prima fapta de genul asta?Hai sa vedem cât de repede scapă și de data asta.

Articole similare