Actualitate

VIDEO | „Lover-Boy” de Merei! Grupare infracțională care făcuse din proxenetism o afacere de familie, destructurată în urma unei cooperări judiciare internaționale

Specialiștii buzoieni în criminalitate organizată au reușit astăzi, în urma unor percheziții de amploare, destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, în urma unei cooperări cu autoritățile judiciare din Spania, Germania, Marea Britanie.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat 13 percheziţii, 8 în Merei și 5 în județul Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani, vizați fiind 9 buzoieni și 3 prahoveni. Este vorba de fapt despre o familie extinsă și cunoscuți ai acestora care timp de mai mulți ani au exploatat sexual mai multe tinere din Buzău și județe limitrofe- Ilfov, Galați, Prahova, dar și din Bulgaria – prin meoda Lover-Boy, de pe urma cărora au reușit să strângă o avere impresionantă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat (alcătuit din 12 membri), specializat în proxenetism și spălare de bani, ce ar fi acționat în mai multe țări din spațiul european.

La data de 22 iulie a.c., polițiștii au efectuat 13 percheziţii în judeţele Buzău şi Prahova, la mai multe imobile aflate în proprietatea unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiții s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceștia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituția în folosul bănuiților pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveției și în Marea Britanie.

Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracțională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituția, de a selecta zonele și locațiile în vederea practicării prostituției, de a transfera în România prin interpuși sumele de bani obținute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziții în țară.     

Astfel, din foloasele patrimoniale obținute ilegal, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziționate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei și 7.690 de euro) și medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania și Marea Britanie.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și jandarmi din Buzău și Ploiești„, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Grupul infracțional organizat de tip interfamilial s-ar fi constituit în prima decadă a anului 2010, grup la care au aderat ulterior, începând cu anul 2014, prin contribuții succesive până la nivelul anului 2019 și alte persoane. Asocierea infracțională a avut ca scop obținerea de importante sume de bani de pe urma practicării prostituției de către un număr de 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria, pe teritoriul mai multor state europene, în special Spania și Germania, sume a căror origine ilicită a fost ascunsă ori disimulată prin transferuri în România, prin conturi bancare sau sisteme de transfer monetar rapid ori prin achiziții de imobile și autoturisme de lux.
Activitățile concertate ale membrilor grupului, înfăptuite si direcționate pentru atingerea scopului comun, s-au tradus prin acțiuni de recrutarea, determinarea ori înlesnirea practicării prostituției de către diverse tinere pe teritoriile mai multor state europene, în special Spania și Germania. Pentru recrutare a fost utilizată metoda ”lover boy”, ce constă în manifestarea fățarnică de sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce este condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât acela al practicării prostituției de către tânăra în cauză, identificarea cluburilor din statele de destinație, unde tinerele urmau să fie plasate pentru practicarea prostituției, membrii grupării acordându-și reciproc suport informativ în această privință, cazarea tinerelor în apartamente închiriate ori în cluburile unde practicau prostituția, transportul tinerelor intre apartamentele unde erau cazate si cluburile unde practicau prostituția, identificarea cluburilor și plasarea tinerelor în aceste localuri pentru practicarea prostituției, supravegherea tinerelor astfel încât acestea să rămână în zona de control și influență a membrilor grupării, colectarea banilor obținuți din prostituție. În această privință s-au remarcat mai multe modalități, spun procurorii DIICOT: colectare personală de către proxeneți în situația în care aceștia se aflau în statele în care fetele practicau prostituția; sumele de bani erau transmise proxeneților aflați în România, de către tinerele în cauză ori alte persoane interpuse, prin sisteme de transfer monetar rapid, pe numele acestora ori pe numele unor persoane interpuse; tinerele strângeau sumele de bani obținute din prostituție, după care, reveneau periodic în România și le predau proxeneților.
Odată intrați în posesia sumelor de bani provenite din prostituție, proxeneții i-au investit în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri, ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, dispoziției, circulației sau a proprietății bunurilor.

2 Comentarii

  1. Bai lasati vrajeala proxenetii din Merei sunt de mai bine de 12 ani pe felie nimeni nu-i deranjeaza, intreaba orice localnic si poti afla totul, ce familii sunt implicate, care sunt casele conspirative, cercul de cunoscuti si prieteni, cine primeste spaga sa nu se ancheteze nimic, etc….Ce mare … a facut Ploitia daca mai bine de 12 ani au inchis ochii. Si vedeti ca de cativa ani sunt in legatura si cu cei din DJ. A poate va ocupati si de casele de toleranta din Buzau…. NU MERITATI SALARIUL de la stat . STAT DE GEABA!

  2. Revin cu un comentariu…..sunt impresionat pana la lacrimi de acțiunile poliției din Buzău…..dar continui sa ma intreb….de apartamentele închiriate în regim hotelier in care se practica prostituția fără dureri de cap sub ochii politie din acest oras…..cand scăpăm?sau se cotizeaza prea bine….si domnii din poliție prefera sa închidă ochii…..in continuare….RUSINE DOMNILOR…

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker