Administrație

Lopătari: Bileţele şi SMS-uri, instrumente de comunicare între primar şi viceprimar

Odată cu stabilirea datei în primul grup de alegeri –europarlamentarele comasate cu cele locale -, încep să apară pe reţelele de socializare tot mai multe informaţii legate de calitatea actelor administrative la nivelul comunelor din judeţ, dar şi despre anumite maniere în care unii dintre şefii de unități administrativ-teritoriale înţeleg să relaţioneze, în primul rând cu colegii din aparatul administrativ, precum şi cu cetăţenii, cărora pe 9 iunie le vor solicita, din nou, vot de încredere. Canalele de socializare prezintă ca reală un anume tip de atmosferă ce a fost instaurată de actualul primar al comunei Lopătari, Claudiu Constantin, în relaţia cu viceprimarul Marian Oancea. S-ar părea că cei doi pun preţ doar pe relaţia instituţională, cel de-al doilea informându-şi şeful ierarhic despre agenda zilnică şi îndeplinirea atribuţiilor de serviciu prin intermediul SMS-urilor sau a bileţelelor.

Primarul Claudiu Constantin

Situaţia hilară, indiferent cât de indulgentă ar fi analiza subiecţilor, s-ar părea că este, în mare parte salvată tocmai de atitudinea celui pe care primarul şi-a propus să-l ţină la distanţă. Viceprimarul Marian Oancea, cu domiciliul stabil în comuna pe care acum o coordonează din poziţia de viceprimar, a considerat că nu este mai importantă imaginea publică, personală, şi a acceptat (doar) relaţionarea instituţională. Mai mult, a ales să fie cât mai aproape de cei care prin votul lor i-au oferit posibilitatea să acceadă în Consiliul Local, ulterior să fie ales viceprimar dintre consilieri, ceea ce întăresc comentariile pe reţelele de socializare că cetăţenii preferă să-i prezinte lui diverse situaţii spre rezolvare.

Viceprimarul Marian Oancea

Primarul Claudiu Constantin a fost, în mai multe rânduri, personaj principal în tablouri chiar de el prezentate, pe aceleaşi reţele de socializare, în care reclama lipsa de colaborare a consilierilor locali, în special atunci când era necesar să fie votat un  proiect de hotărâre cu două treimi din voturi. Cei arătaţi cu degetul erau consilierii social-democraţi, dar aceştia din urmă erau cei care apreciau, în primul rând, atitudinea viceprimarului, care ignorând faptul că nu avea o relaţie colegială cu primarul, nu a înclinat balanţa împotriva intereselor comunităţii. Social-democraţii sunt cei care apreciază tactul de care viceprimarul Oancea dă dovadă în relaţiile cu cetăţenii, ştiut fiind faptul că Lopătari este una dintre comunele în care retrocedarea sau reîntregirea proprietăţilor au rămas probleme cu rezolvări greoaie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker