Administrație

DOCUMENT / ÎPS Ciprian reaprinde scandalul antenei 5G de la Ţinteşti

Montarea unei antene 5G de către o companie de telefonie mobilă în imediata apropiere a vetrei satului Ţinteşti, localitatea de reşedinţă a comunei cu acelaşi nume, constituie, încă, motiv de ceartă între cei care se împotrivesc prezenţei unui asemenea obiectiv în apropierea locuinţelor lor, pe de o parte, în contradictoriu cu tabăra celor care nu cred în nocivitatea sau existenţa radiaţiilor emise de antena 5G. Tabăra contestatarilor îl acuză chiar pe primarul comunei Ţinteşti, Aurel Stoica, pe motiv că terenul pe care ar trebui să fie instalată antena i-ar aparţine, în timp ce acesta se apără spunând că firma ce se va ocupa cu montarea antenei a prezentat absolut toate avizele cerute de legislaţia în vigoare.

OPINIA a relatat despre unul dintre momentele în care situaţia a fost la un pas să escaladeze, când un grup de cetăţeni, organizaţi, se pare, de unul dintre preoţii parohi, au manifestat în curtea Primăriei, cerând să fie anulat proiectul cu pricina. Chiar dacă la acel moment primarul nu a ieşit să discute cu protestatarii, în comentariile pe reţelele de socializare apărea, la scurt timp după ce manifestanţii au renunţat la protest, cum că acesta îi sfătuia pe localnicii nemulţumiţi să apeleze la instanţa de judecată pentru rezolvarea doleanţei!

Cât despre compania care-şi propusese instalarea obiectivului, conform informaţiilor postate pe aceleaşi reţele de socializare, primele lucrări fuseseră, deja, abordate, situaţia în care ambele tabere transmiteau acuze, reciproc, între cei mai aprigi susţinători ai grupului „anti-antenă” fiind consilierii locali liberali, aflaţi în opoziţie. De altfel, aceştia au şi fost acuzaţi că s-au folosit de imaginea unui preot, mai mult, slujitorul bisericii fiind pârât, oficial, Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Conducerea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a dovedit operativitate şi, la doar o săptămână de la adresa trimisă de Primăria Ţinteşti, a transmis răspunsul, în care este total de partea preotului care nu agreează instalarea antenei 5G în apropierea locuinţelor oamenilor pentru că „acest tip de antene sunt,
într-adevăr, nocive pentru sănătatea oamenilor, dacă sunt amplasate în proximitatea locuinţelor acestora”.
De asemenea, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei este de părere că implicarea preotului nu trebuie comentată cu „conotaţii politice”, din contră, slujitorul bisericii a fost implicat într-un demers civic.

Poziţionarea Înaltpreasfiţitului Ciprian, s-a observat la scurt timp (tot) pe reţelele sociale, unde grupul „anti-antenă” îşi manifesta bucuria şi speranţa că lucrurile se vor rezolva în favoarea lor. În plus, ei au descoperit pe Facebook o situaţie asemănătoare, într-o comună din judeţul Suceava, unde cetăţenii au reuşit să îndepărteze suficient de mult o antenă 5G de vatra satului, dar în condiţiile în care au fost sprijiniţi şi de conducerea Primăriei. În cazul celor de la Ţinteşti s-ar părea că următorul demers ar fi apelul la Instanţă, mai ales că primarul în funcţie a şi sugerat o astfel de acţiune!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker