luni, 01 iunie 2020

Liga a 3-a pune stop sezonului 2019-2020. Metalul, pauză forțată până la toamnă

Liga a 3-a este primul eșalon fotbalistic care decide să pună stop sezonului 2019-2020. După ce a analizat chestionarele primite de la majoritatea cluburilor din cel de-al treilea eșalon, dar și condițiile drastice în care se va mai putea juca fotbal în această vară, Federația a decis să “înghețe” sezonul în curs.

Suspendarea campionatului se va face în condiții speciale. Din Liga a 3-a nu va retrograda nicio echipă, iar în eșalonul secund vor promova cele cinci formații aflate în acest moment pe primul loc în cele cinci serii: Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Progresul Spartac, U Craiova 1948 și Fotbal Comuna Recea.

Singura reprezentantă a fotbalului buzoian la acest nivel, Metalul, a încheiat astfel sezonul pe locul 10 și va reveni în competiție în toamnă, odată cu viitoarea stagiune.

Se schimbă sistemul de promovare

Odată cu ,,înghețarea” sezonului la Liga a 3-a, ­Fe­derația a anunțat reprezentații AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga a 4-a. FRF va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

Barajul pentru promovare în Liga a 3-a nu se va mai juca între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.

Astfel, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga a 3-a din noul sezon nu se vor completa, atu­nci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite. Meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.

Noul sezon de Liga a 3-a ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum.

CSM Rm. Sărat la baraj?

În ceea ce privește desemnarea campioanelor ju­dețene, nu s-a luat încă o decizie. Dacă, cel mai probabil, se va hotărî suspendarea sezonului și la acest nivel, echipa aflată momentan pe primul loc, dacă întrunește condițiile, va fi desemnată pentru disputarea barajului.

În Liga a 4-a Buzău, lideră a clasamentului în momentul întreruperii campionatului este CSM Rm. Sărat.

loading...
error: Content is protected !!