joi, 28 mai 2020

5 tipuri de cafea pe care trebuie să le încerci

Cafeaua a fost întotdeauna o băutură foarte îndrăgită. Aceasta a câștigat atât de multă popularitate, încât unele țări și-au construit adevărate ritualuri și obiceiuri de preparare și degustare a cafelei.

 

Iubitorii de cafea au la dispoziție sute, dacă nu chiar mii de tipuri de licoare aromată cu care se pot delecta. În acest articol, am ales cinci tipuri de cafea pe care oricine ar trebui să le încerce măcar o dată în viață. Acestea nu sunt prezentate într-o ordine anume, ci alese în funcție de preferințele celor mai mulți băutori de cafea. 

1. Espresso

Espresso este, probabil, cel mai popular tip de cafea. Gustul intens al boabelor proaspăt măcinate îți cucerește simțurile, iar dacă adaugi puțin lapte fierbinte și spumă de lapte, băutura capătă o textura bogată. Acest tip de cafea poate fi făcut la orice tip de espressor: adaugă boabele de cafea, laptele și spuma (sau frișca) în compartimentele speciale și pregătește-te să te bucuri de un espresso delicios. 

2. Café latte

Café latte este, de fapt, o băutură pe baza de espresso. Se prepară un espresso simplu, căruia i se adaugă mult lapte și spumă, ingrediente ce vor da cafelei o textură deosebită. De fiecare dată când vei servi o café latte, vei simți o aromă puternică, însă delicată, pe care niciun alt tip de cafea nu o are. 

3. Americano

https://pixabay.com/photos/coffee-coffee-cup-cup-drink-beans-2714970/

Americano este versiunea diluată a faimosului espresso. Se obține prin amestecarea unui shot de espresso cu o cană de apă fierbinte. Pentru a da un plus de savoare acestei băuturi, poți adăuga puțin lapte, un pic de frișcă și, dacă preferi cafeaua îndulcită, o linguriță de zahăr.

4. Café au lait

Café au lait este varianta franțuzească a băuturii espresso și constă într-un amestec de cafea cu lapte fierbinte. Unii barista amestecă bine cele două ingrediente pentru a obține un mix perfect. Acest tip de cafea este ideal pentru cei care își doresc o băutură deloc dulce, cu o textură bogată.

5. Café mocha

Este un tip popular de cafea, ce mai e denumit și cafea cu ciocolată. Se prepară prin amestecarea a două shoturi de espresso cu două părți lapte fierbinte și o parte sirop de ciocolată. Dacă nu ai sirop de ciocolată, poți folosi pudră de cacao cu zahăr, ciocolată caldă, ori băutură instant pe baza de cacao. La sfârșit, poți adăuga puțină frișcă și fulgi de ciocolată.

O ceașcă de cafea îți dă energie, te binedispune, te ajută să fii productiv și îți crește capacitatea de concentrare. Este o băutură pe care o poți consuma dimineață, pentru a-ți începe ziua în forță, ori la amiază, atunci când te simți moleșit. Această licoare magică are și numeroase beneficii pentru sănătate.

 

Atunci când alegi cafeaua pe care o vei savura, asigură-te că optezi pentru un produs de calitate, cu textură bogată și gust intens. Poți comanda cafea de la Kafune chiar din magazinul lor online, unde vei găsi o varietate de sortimente din care îți poți prepara o cafea aromată. 

 

loading...
error: Content is protected !!