sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Liderul SÎP Buzău: „Cei mai mulți profesori buzoieni vor ca școlile să se redeschidă”

Tribunalul Iași a hotărât, săptămâna trecută, că decizia de închidere a școlilor din județ a fost nelegală, dând astfel câștig de cauza Asociației Școlilor Particulare. Decizia nu este încă una definitivă, iar din acest motiv școlile nu se vor redeschide încă.

Poziția Asociației Șco­lilor Particulare este împăr­tășită și de liderii profesorilor buzoieni, care spun că majoritatea cadrelor didactice din județul nostru își doresc să se deschidă școlile.

Asociația Școlilor Particulare, împreună cu uni­tățile școlare membre din municipiul Iași, a solicitat instanței anularea parțială a Hotărârii nr. 76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași și anularea articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în unitățile de învățământ. Instanța a considerat ca fiind nelegală prevederea prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ din municipiul Iași.

„În condițiile în care această decizie a Tribu­nalului Iași va rămâne definitivă, ea va produce efecte în întreg sistemul de educație. Recunosc că la Buzău am purtat discuții pe această temă doar cu liderii de sindicate și, chiar dacă nu am strâns sem­nături din partea ca­drelor didactice, vă pot spune că majoritatea vor ca școlile să se redeschidă”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SÎP) Buzău.

SuperTeach: „66% dintre profesori susțin redeschiderea școlilor din țară”

Dacă la nivelul sindicatului buzoian nu a fost realizat un sondaj privind opinia profesorilor vizavi de des­chiderea școlilor, organizația educațională SuperTeach a întrebat 1.500 de cadre didactice ce părere au despre reîntoarcere elevilor în bănci. Peste 66% dintre profesorii care au răspuns la chestionar susțin redes­chiderea școlilor din țară.

De asemenea, 53,7% dintre dascăli spun că și-ar dori să se întoarcă la predarea offline, în detrimentul celei online, în timp ce 21% dintre ei consideră că regimul hibrid de școală ar fi o variantă mai bună decât actuala situație, cea în care elevii urmează cursuri online, conform „Mediafax”.

La întrebările organizației SuperTeach au răs­puns 1.542 de cadre didactice din toate județele țării, 96% dintre acestea predând în școli de stat din mediul urban.

Chestionarul online a fost aplicat profesorilor din comunitatea SuperTeach în perioada 9-12 noiembrie a.c. și a avut ca obiectiv eviden­țierea percepției acestora asupra școlii online, în special identificarea celor mai mari provocări cu care profesorii se confruntă în scenariul roșu de școală.

loading...
error: Content is protected !!